Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Cass (2008) (ревю) - Джон С. Беърд, Кас Пенънт, Биографичен, Драма, Криминален, Гевин Брокър, Лио Грегъри, Натали Прес, Н
Cass (2008)

Автор: Любен Загорчев - LifeJoker, четвъртък, 18 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Кас беше едно съвсем нормално черно момче в неприветливия Лондон. Всъщност, почти нормално. Отгледан от семейство на бели, през целия си живот той бе принуден да се бори с предразсъдъците на връстниците си. Но това, да бъде вечната изкупителна жертва, не го задоволяваше. Затова намери начин за себеизява – чрез насилие. Той стана най-известния футболен хулиган.

Иначе казано, в поредната британска лента, третираща уличното насилие и футболните хулигани, се разказва биографията на Кас Пенант – дългогодишен лидер на ICF, крайните поддръжници на Уест Хям Юнайтед. Разглежда се “пробивът” му в тези среди – през дългата борба за челни страници на вестниците (в конкуренция с “хедхънтърите” от Челси), неодобрението на родителите, престоят в затвора, бракът с бялата Илейн, частната охранителна фирма и повратният момент в живота му, когато бива прострелян няколкократно и обръща гръб на насилието, за да стане писател.

Филмът е базиран на автобиографията на Кас Пенант и се развива във времената на разцвета на футболното хулиганство, но въпреки това бледнее пред The Football Factory, например. Е, в пъти по-добър е от недоразумението Greenstreet Hooligans, но продължава да страда от известна бозавост и бликащ морал. Подобно на последния, разглежда именно ICF (Intercity Firm) – легендарните хулигани, постигнали невиждани нива на страх сред редовите лондонски фенове.

В главната роля се изявява Нонсо Анози, доста подходящ за ролята, предвид физиката му. Като цяло, обаче, лентата оставя чувство за мудност и тече доста лениво пред очите ви, лишена дори от епизодични хуморески, които да я раздвижат. Особено пък когато киното се напълни с филми за футболни хулигани, част от които превъзхождат настоящия и като драматичност, и като насилие. Но все пак:

CONGRATULATIONS
You Have Just Met
the I.C.F.
(West Ham United)


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3867 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.