Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Bolt (2008) (ревю) - Байрън Хауърд, Крис Уилямс, Дан Фогелман, Анимация, Комедия, Джон Траволта, Майли Сайръс, Малкълм Ма
Bolt (2008)

Поредици: Златен Глобус 2009; Оскари 2009

Автор: Ангел Генчев, петък, 12 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Гръм (2008)

След серията съвместни проекти с Пиксар, които сякаш леко измениха духа, носен от анимациите на Уолт Дисни, легендарното студио най-сетне напомня за себе си и славните стари времена, завръщайки се с "Гръм" и трясък при по-традиционната си фамилна аудитория.

Сюжетът този път се завърта около холивудския пес Гръм (с гласа на Джон Траволта), живеещ - макар и не по собствена воля - в свой измислен свят от злодеи и герои. Попаднал по стечение на обстоятелствата на другия край на континента, при това насред реалния живот, му се налага да мине дългия и нелесен, за сметка на което весел път обратно до Източния бряг и своята малка приятелка Пени. Същевременно обаче ще му се наложи и да надрасне собствените си илюзии, за да се превърне в същински пръв приятел на човека. А както става често напоследък с анимациите, и в "Гръм" основните роли отиват в животински лапи. Шарената компания допълват препатилата улична котка Митънс и лудият хамстер Рино, всеки със своя собствен колорит и дан към развитието на историята. Но сюжетът в крайна сметка все пак опира до прастарата приказка за детето и кучето, преразказвана отново и отново, и все така затрогваща, дори пречупена през призмата на модерното време и поднесена с хумор.

Доколкото последното обаче не е нещо съвсем неочаквано от страна точно на Дисни, съвсем по различен начин стоят нещата с анимацията. Старите кучета в жанра изглежда най-накрая са се решили да навлязат в новия век с неговите революционни технологии и в резултат "Гръм" е издържан в доста стилен CGI - и то такъв, който спокойно може да се нареди сред най-добрите постижения през последните години. Може би това е и една от основните причини филмът да се намери в компанията на "УОЛ-И" и "Кунг-фу панда" сред номинациите за Златен глобус при анимационните филми. А никак не звучи невероятно и именно тази троица да спори и при разпределението на Оскарите в същата категория.

Но дори и номинацията за престижна награда невинаги да може да се приеме като особен признак за качество – предвид, че и добрите анимации все пак не са чак толкова много - новото произведение на Уолт Дисни остава изключително приятен анимационен филм, способен да забавлява зрители на всякаква възраст. И не че би било чак престъпление да го пропуснете, но абсолютно си заслужава гледането, стига да търсите малко добро настроение.


Допадна ли ви този материал? (7) (0) 4837 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.