Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Lordi - Deadache (2008) (ревю) - Рок, Хард рок, Lordi, Нови албуми
Lordi - Deadache (2008)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 19 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Lordi - Deadache
2008, Sony BMG

Line-up:
- Mr. Lordi - lead vocals
- Amen - electric guitar
- Kita - drums, back vocals
- OX - Bass
- Awa - keyboards

Tracklist:
1. SCG IV; 2. Girls Go Chopping; 3. Bite It Like a Bulldog; 4. Monsters Keep Me Company; 5. Man Skin Boots; 6. Dr. Sin Is In; 7. The Ghosts of the Heceta Head; 8. Evilyn; 9. The Rebirth of the Countess; 10. Raise Hell in Heaven; 11. Deadache; 12. The Devil Hides Behind Her Smile; 13. Missing Miss Charlene

Отминаха вече две години от онази незабравима Евровизия '06, покорена най-изненадващо от здравата жица на гротескно маскираните Лорди, а също толкова и от последния албум на финландските рокаджии. Но ето, че най-сетне са успели да отделят известно време от препълнената си от тогава насам с участия по фестивали програма, и четвъртият им студиен албум - "Deadache" - е на пазара, за радост на многобройните им фенове.

Сега, за онези, които не познават творчеството им - и преди евентуално да са се притеснили от доста специфичния им облик, подходящ по-скоро за по-тежките и крайно тежки жанрове - следва да отбележим, че бандата от далечния север всъщност свири чист хард рок. Може би една идея втежнен, но все пак дори не метъл. И тъй като сравненията по принцип са добра илюстрация, приличен, макар и съвсем не толкова близък паралел към звученето им е рок-легендата Алис Купър, за което определено спомагат както ниския, дрезгав вокал на Мистър Лорди, така и мрачните краски на текстовете им. Последното се намира в доста обилно количество и в "Deadache", за сметка на което обаче музиката е дори по-мелодична от предишните им три студийни записа. И то до такава степен, че със съвсем малка уговорка две от четиринадесетте парчета - "Evylin" и "The Rebirth of the Countess" - спокойно могат да минат за балади.

Като цяло прави впечатление доста пълноценното включване на клавирите за сметка на част от тежестта на звука, и то не само покрай елементите от "Фантомът от операта" в "The Devil Hides Behind Her Smile" - макар и там да се забелязват особено добре - но и в цялостната атмосфера на албума. В добавка и към леко сниженото темпо спрямо "The Arockalypse", както и плавните мелодии, резултатът е албум, който с удоволствие можеш да въртиш отново и отново, и вероятно дори няма да усетиш кога е прелял за пореден път от последното към първото парче.

В резюме, трябва да призная, че съм искрено впечатлен от последното отроче на Лорди, и също така безрезервно се надявам, че ще запазят тази мелодична тенденция в музиката си - просто защото го правят изключително добре. А колкото до всеки любител на хард рока, "Deadache" се нарежда сред онези албуми, които трябва да се чуят задължително, и има пълния потенциал да се превърне дори в настолен.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 3269 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.