Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008) (ревю) - Индърстриъл рок, Хард рок, Хеви рок, Guns N' Roses, Нови албуми
Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 13 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Guns N' Roses - Chinese Democracy
2008, Geffen

Line-up:
- Axl Rose - vocals, piano
- Dizzy Reed - keyboards, piano
- Tommy Stinson - bass guitar
- Chris Pitman - keyboards, prog.
- Richard Fortus - rhythm guitar
- Ron Thal - lead guitar
- Frank Ferrer - drums

Tracklist:
1. Chinese Democracy; 2. Shackler's Revenge; 3. Better; 4. Street of Dreams; 5. If the World; 6. There Was a Time; 7. Catcher N' the Rye; 8. Scraped; 9. Riad N' the Bedouins; 10. Sorry; 11. I.R.S.; 12. Madagascar; 13. This I Love; 14. Prostitute

Нека го кажем по този начин - след повече от десетилетие чакане, най-сетне почитателите на Гънс могат да го повярват - китайската демокрация на Аксел Роуз и компания (доста голяма при това) е официален факт. И както би и трябвало да бъде след толкова продължителна работа по него, превърнала го в своеобразна градска легенда, "Chinese Democracy" е наистина убийствен рок-албум. Доколко е Гънс 'н Роузес обаче, това е един малко по-различен въпрос.

Всъщност, за почитателите, албумът отдавна не предлага нищо ново и изненадващо. По един или друг случай и по един или друг начин, през годините повечето от четиринадесетте парчета станаха достояние на широката публика, като не бива да забравяме и миналогодишното едноименно турне. По-друго е положението със състава. От една страна, от оригиналните членове на Гънс тук са само Аксел и Дизи Рийд, който се присъедини през '90-та, когато в репертоара им се появиха и клавири. От друга, в почти безкрайния процес на създаването на Chinese Democracy участват дълъг списък най-разни музиканти - бивши, временни, бъдещи и гости - и дори в момента да има установена в някакъв вид група, то тя е в добрия случай само отчасти отговорна за съдържанието. Така или иначе, въпросът това Гънс ли са или не отдавна е разделил слушателите на два лагера, а и няма някакви изгледи да бъде разрешен въобще и окончателно. Но пък е неизбежен.

Положителният резултат за сметка на това е голямото разнообразие, което представлява "Chinese Democracy" - и стилово, и инструментално, и дори вокално - нещо, което не мога да не призная на по принцип не особено долюбвания от мен Аксел. Както той самият бе обещал преди доста, доста години, елементите в албума наистина варират от блус, през хард до индъстриъл, в различни интерпретации, дори повлияни на места от някои от участниците. Например, в "Catcher in the Rye", записана с Брайън Мей, се съдържа поне доза от есенцията на Куин. Това, обаче, към което този албум не клони особено, е старият звук на групата.

Затова и в заключение, ще си позволя малко да обобщя - подходите ли като закоравял гънс'н'роузец, има вероятност "Chinese Democracy" да ви хареса, но въпреки това интуитивно да го отхвърлите. В този случай бих предложил да опитате да го чуете като албум на "Аксел Роуз и приятели", или нещо от рода. Към това бих прибавил дори едно изчакване да видим какво ще ни предложи новият формат на Г'н'Р вече като стабилен състав - ако това се случи, разбира се. Ако не подхождате с подобна мисъл, вече, този толкова дългоочакван запис определено е едно от най-хубавите неща, случвали се на рок-сцената през почти отминалата вече година, и не виждам една солидна причина да останете разочаровани.


Допадна ли ви този материал? (12) (4) 4758 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.