Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Blaze Bayley - The Man Who Would Not Die (2008) (ревю) - Метъл, Пауър метъл, Рок, Хеви метъл, Хеви рок, Blaze Bayley, Iron Maiden, Нови албуми
Blaze Bayley - The Man Who Would Not Die (2008)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 06 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Blaze Bayley - The Man Who Would Not Die
2008, Metal Mind

Line-up:
- Blaze Bayley – vocals
- Nico Bermudez – lead guitar
- Jay Walsh – rhythm guitar
- David Bermudez – bass
- Lawrence Paterson – drums

Tracklist:
1. The Man Who Would Not Die; 2. Blackmailer; 3. Smile Back at Death; 4. While You Were Gone; 5. Samurai; 6. A Crack in the System; 7. Robot; 8. At the End of the Day; 9. Waiting for My Life to Begin; 10. Voices from the Past; 11. The Truth Is One; 12. Serpent Hearted Man

Стане ли дума за Блейз Бейли, неизбежно е да се стигне и до Айрън Мейдън. Петгодишният му престой в редиците на британските хеви-легенди е един от най-спорните периоди в тяхната история и неизменно разделя почитателите им на два лагера и половина - тези, които признават приноса му, онези, които го отричат безпрекословно, и далеч по-малобройната трета група, която с половин уста се опитва да налива разум в главите ту на едните, ту на другите.

Наистина, Бейли има нещастието да наследи не друг, а Брус Дикинсън, и спрямо това доколко се справя успешно се намират предостатъчно аргументирани забележки. Също така е вярно обаче, че това е доста висока летва - и като гласови способности, и като очаквания, и като популярност и излъчване дори - летва, която съвсем не един вокалист би се затруднил да прескочи, и с която той се справя най-малкото прилично. Така или иначе, това е въпрос, който сигурно ще продължава да буди разногласия поне до момента, в който има едно трима души, слушащи Мейдън. По-интересният страничен ефект е, че отвъд него повечето хора забравят за остатъка от кариерата на британеца.

Преди Мейдън, Блейз Бейли изкарва доста дълъг период в Уулфсбейн - група, която не се радва на чак особена популярност, при това общо взето с право, макар че свири доста приличен хард/хеви рок. След завръщането на Дикинсън, бирмингамецът създава нова група под името Блейз, което по-късно по естествен път допълва и с фамилното си име, и за осем години издава забележителните шест албума, от които четири студийни и два концертни, радвайки се на нарастващ брой почитатели.

Това, което се отбелязва като голяма червена точка от музикалните критици около тях, е израстването му като вокал, и то наистина е видимо - особено в последния му албум, "The Man Who Would Not Die". От друга страна, причината да бъде взет в Мейдън - приликата му с Брус Дикинсън като общо звучене - също продължава да се забелязва. Нещо допълнително, в постановката на песните има нещо мейдънско, макар и басът и барабаните по-скоро да се доближават леко до характерните за пауър-метъла. Не може да се пропусне обаче и ахилесовата му пета - липсата на вокална мощ, а по-лошото е, че вместо да се примири с нея, Блейз Бейли продължава да се опитва и да се напъва.

При все последното, "The Man Who Would Not Die" е изненадващо добър албум. Въпреки сходствата, въпреки пробойните тук-там, въпреки дори това, че не е кой знае колко уникален по звучене, абсолютно убеден съм, че трудно ще се намери почитател на по-леката част от спектъра на тежката музика, който няма да го оцени по достойнство или няма да го хареса - освен с някакви доста странични доводи. И ако наистина Блейз Бейли продължава да се развива в тази насока, няма да се учудя скоро да изкара и нещо определено запомнящо се.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=209439#209439


Допадна ли ви този материал? (3) (2) 4213 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (91) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.