Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Abstract Spirit - Liquid Dimensions Change (2008) (ревю) - Дуум метъл, Погребален дуум метъл, Abstract Spirit, Нови албуми
Abstract Spirit - Liquid Dimensions Change (2008)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 05 ноември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Abstract Spirit - Liquid Dimensions Change
2008, Solitude Productions

Line-up:
- Stellarghost - keyboards
- Hater - guitars, bass
- А.К. - vocals

Tracklist:
1. From Behind the Verge; 2. To Kiss the Emptiness...; 3. Ruined; 4. Sarabanda; 5. Apostasy; 6. Liquid Dimensions Change

Руски погребален дуум метъл. Не ме гледай шашардисано, българино - такова животно не само че има, но и си битува доста добре. Всъщност руската сцена, била тя и недоразвита и слабо популярна на запад - където май се броим вече и ние - е широка поне колкото руската душа, руската степ, да не пропускаме водката, и това, че се проявява в какви ли не насоки не бива да ни изненадва.

Дебютен албум за московчаните от Abstract Spirit, "Liquid Dimensions Change" излиза на пазара специално за току що отминалия Ден на Вси Светии - и напълно в унисон с духа на празника, както и с добрата традиция в жанра, предоставя шест парчета с обща дължина около час, атмосферично гробовни, протяжни разсвирвания, съчетани с нисък, гърлено грухтящ вокал. И докато вероятно вече сте заподозрели, че този стил не ми е твърде присърце, то сигурно ще ви изненадам с твърдението, че крайният резултат е доста приятен.

Едно от нещата, в които обикновено се разминавам отдалеч с наистина тежките жанрове, е вокалът. Не е толкова въпроса в това, че предпочитам специално чистия пред драния - просто вторият далеч по-рядко се вписва добре в цялостната концепция. Естествено изключения има, при това не единични, заслужено придобили известност в световен мащаб, и все пак са рядкост случаите, когато гласът служи само като още един инструмент в общата хармония. А това е нещо, което братушките безапелационно са постигнали.

За съжаление, първият албум на групата може и да се окаже последен, предвид търканията между членовете и, статута и на страничен проект и всичките трудности, съпровождащи съставянето му в продължение на почти две години. Въпреки това обаче, дори и да остане единствен, пак си заслужава.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 2773 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.