Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Pineapple Express (2008) (ревю) - Дейвид Гордън Грийн, Еван Голдбърг, Сет Роугън, Комедия, Криминален, Амбър Хърд, Бил Хейдър, Гари Ко
Pineapple Express (2008)

Поредици: Златен Глобус 2009

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 18 октомври 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Ананас експрес (2008)

Може би най-забавното в този филм е твърдението, че е комедия. Още по-весело става, като някой ти каже, че можеш да се засмееш на нея. И минаваме в полето на абсурда, ако сме попаднали на онова описание, което твърди, че е като трева, която те размива от началото и те държи до края. Глупости, това би могло да се случи само ако си се напушил, при това с нещо силно. Ако има някакъв хумор в "Ананас експрес" то той е толкова скрит от зрителския поглед, че направо не съществува. Естествено винаги остава варианта, след последните сцени да се окаже, че сме колабирали от смях и сме пропуснали изтъркалването на цялата лента...

Иначе казано можете да се усмихнете на около три места. Може би пет ако сте по-непретенциозни. Началото е обещаващо, но общо взето си остава това – един добър старт последван от равномерно темпо на нарастващо доскучаване до самия финал. Доколкото има мегдан устните ти да се закривят нагоре, той е в най-абсурдните скечове и диалози, но затова пък усмивката няма да бъде от онези показваща покачване на градуса на настроението. Ще бъде на презрение към въпиющата глупост лееща се от екрана.

Иначе сюжетът е доволно тривиален. Пич с нормална работа и страст към тревата става свидетел на убийство. Извършител обаче е доставчикът на изключително рядката и продадена само на него трева – ананас експрес. Който съвсем естествено не иска свидетели. И тъй с много пафкане и претенция за забавно държание на напушени типове, щипка екшън с полицейски автомобили и малко стрелба за финал достигаме до щастливия край.

За сметка на голямото прозяване пък образа на напушения Дейл не би могла да убеди дори някоя баба, откъснала се от света в последния половин век и никога не зървала човек след употреба на трева. Което е просто копаене в дъното, за да се достигнат по-големи висини на падението на един филм базиран на тази тематика. На една лента, в която сигурно половината от екранното време е заето от герой, който дърпа от цигарата.

Един малко по-малко критичен извод би бил, че ако умирате от скука и нямате абсолютно нищо друго за правене и сте напълно лишени от други филми за гледане бихте могли да иззяпате сто и седем минутната американска "комедия". Ако обаче има поне нещичко, което бихте могли да свършите – като да почистите тоалетната или да подредите мазето или дори да се видите с тъщата – повярвайте ми, ще бъде по-забавно.


Допадна ли ви този материал? (5) (1) 4469 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.