Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Crematory - София, 27.09.2008 г. (статия) - Crematory, Концерти
Crematory - София, 27.09.2008 г.

Автор: Снежана Ташева, понеделник, 29 септември 2008.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

След като имах глупостта да пропусна половината концерт на Металика, карайки се с гаджето навън пред стадиона, цялото останало лято ми беше доста криво по този повод. Затова, още щом чух за предстоящия концерт на Крематори, си рекох че ще бъде хубаво да се отиде. И тъй, двете със сестра ми успешно обрахме нашите с петдесет кинта и щастливо отпрашихме към зала "Христо Ботев", за да стигнем този път точно навреме за концерта.

Заварихме разнолико сборище от страшни на вид дет-метъл фенове и готички с разноцветни коси и дълги черни поли, които заемаха на групички свободното място пред залата. Никой не бързаше да влиза, но на нас ни беше студено, затова без да му мислим много подминахме колегите и си проправихме път напред.

Около час и половина по-късно, прекаран в седене на седалките, зяпане по дългокоси младежи и странно облечени готик-фенки, и един-два разговора по телефона с дружки, които ги беше домързяло да дойдат, най-накрая излезе първата подгряваща група, The Revenge Project. Въпреки че помнех нашенците с добро от предишните им участия, този път останах доста разочарована от тях. За това допринесоха както кофти акустиката на залата, така и липсата на каквито и да е певчески умения у вокалиста им, каквито, все си мислех, би трябвало да са необходими дори за една дет-метъл група.

Когато на сцената излезе следващата подгряваща банда, Хиперборея, вече беше започнало да се стъмва. Факта, че пичовете поне се представиха, както и значително по-добрите гласови и инструментални изпълнения, не можаха да не направят добро впечатление на публиката. По някое време все пак се поотегчихме и двете със сестрата започнахме да обсъждаме приликите между хедлайнерите на концерти и вампирите, каквито несъмнено би следвало да има, щом и двата вида винаги излизат по тъмно.

В девет часа на сцената най-сетне излязоха Крематори. Първо видяхме Катрин, която поздрави и се зае със синтезатора си, а след нея се появиха и другите четирима от немската група. Както бях придвидила, изпълнението им продължи два часа, а двете хиляди (според журналистите на Про-Рок) фенове се изкефиха максимално. За всекиго имаше по нещо, дори не толкова голям фен на Крематори като мен можеше да разпознае поне половината от песните. Звука не беше на нужната висота, но и така успяхме да се порадваме на Tears of Time, Greed, Fallen One, страхотната Ist Es Wahr и гениалния кавър Temple of Love. Единствено изпълнението на известната Tick Tack беше донякъде разочароващо, къде заради лошия звук, къде по вина на самите музиканти.

Светлинните ефекти не бяха нещо особено, затова пък вокалистът Феликс зарадва публиката с добро сценично поведение. Освен няколкото думи на български, които извика към тълпата, той показа интересно чувство за хумор (когато все пак се чуваше нещо), хвърляше към публиката минерална вода и студен чай, и дори им даде бирата си. Мелодичният вокал Матиас също се включи в играта с публиката, а за радост на всички момичета, басистът Харалд свиреше без риза и накрая дори скочи в публиката. Интересна атракция беше и хлапето на Катрин и барабаниста Маркус, което обикаляше зад родителите си, пременено в розово якенце и наушници.

Концерта завърши с Perils of the Wind, изпята от Матиас, докато първия ред се опитваше да му приглася. Не обещаха, че ще дойдат пак, но все се надявам, че може да наминат скоро.


Допадна ли ви този материал? (8) (5) 3381 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.