Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Le Renard et l'enfant (2007) (ревю) - Люк Жаке, Ерик Роняр, Документални филми, Драма, "Лисицата и детето", Европейско кино, Френско кино
Le Renard et l'enfant (2007)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 22 септември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Лисицата и детето (2007)

Люк Жаке. Ако това име само по себе си не поражда някаква асоциация у вас, то далеч по-вероятно е споменаването на "Походът на императорите" да свърши тази работа. Пък и съвсем не бе толкова отдавна, когато невероятната арктическа сага на биолога по професия и режисьор по призвание смразяваше екраните, ала стопляйки сърцето на зрителя.

Ако има едно нещо, което все пак не е, то последният му филм, "Лисицата и детето", далеч не е толкова мощно, ангажиращо напълно вниманието зрелище, каквото бе "Походът...", а освен това е и първият не съвсем документален такъв, режисиран от Жаке. Всъщност сюжетът му, доколкото има особен такъв, е съвсем скромен, съсредоточен върху малко невероятната дружба, възникваща между малко момиченце и - както вероятно се досетихте - дива лисица, която постепенно се развива във времето.

Безспорно, с подобна история, филмът си е насочен съвсем откровено към детската аудитория, но пък това не значи, че няма абсолютно какво да предложи на по-възрастните. Защото, най-малкото, от една страна наистина прелестните природни картини, хванати тук от камерите, са истински удоволствие за окото, а пък и макар и толкова простичък, разказът в него все пак е затрогващ.

Естествено, всеки зрител има собствено мнение в това отношение, и все пак предпоставките "Лисицата и детето" да не се възприема сериозно от по-възрастния такъв са повече от достатъчно, но поне що се отнася до мен, трябва да призная, че този час и половина, който му отделих, бе повече от приятен и разпускащ. И докато за по-малките мисля, че ще бъде чудесно разнообразие и хубаво изживяване на фона на безбройните анимации, то бих го препоръчал дори и на по-възрастните, без да се колебая особено, пък ако ще и само като своего рода заместител на малка разходка из природата.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3404 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.