Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Фул Хаус... M.D. (статия) - Драма, Сериали, Дженифър Морисън, Джеси Спенсър, Лиза Еделщайн, Омар Епс, Робърт Шон Ленърд, Хю Лори
Фул Хаус... M.D.

Поредици: Златен Глобус 2009

Автори: Ангел Генчев, Ива Коевска, сряда, 17 септември 2008.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Всеки си има своите малки радости, но за телеманиаците - а и не само - най-сетне предстои една огромна. Иначе казано, от вчера започна излъчването на пети сезон на уникалния сериал "Доктор Хаус", което пък съвпада и общо взето с края на лятната телевизионна почивка и старта на втория етап от екранния слалом за 2008 г.

Подобно на повечето от сродните си програми, по-рано през годината Хаус пострада доста тежко от стачката на продуцентите. Голямата пауза в излъчванията предизвика сърдечен разрив у феновете, а в сюжетната линия съвсем очаквано се отвориха някои пробойни. Да се надяваме, че нарушенията в правилния поток на епизодите и аритмията във фабулата няма да се окажат с летален изход.

Междувременно, за неудоволствие на всички, които за четири сезона успяха да се влюбят в мизантропа с най-човеколюбивата професия, се появиха доста шумни спекулации, че продължение няма да има. Инфарктният слух обаче се оказа безпочвен и в крайна сметка тази есен ни очакват нови двадесет и два епизода, в които с интерес ще следим как сценаристите насипват асфалт в отворените сюжетни дупки и сърбат попарата, която надробиха само преди няколко месеца.

Трудно е, разбира се, да се предположи какво би могъл да ни предложи асоциалният ненормалник в идните епизоди. Освен че всички фенове с нетърпение очакват да проследят ще ли се разтопи айсбергът на аурата му, или просто ще се поотърка в приятелите и пациентите му, сред големите въпросителни остават отношенията му със стария екип, с новите птички и не на последно място с Къди и с... Уилсън. В края на миналия сезон Гордиевият възел на Хаусовата същност съвсем се заплете, а последният епизод даде плодородна почва на слухове за още един амбициозен спин-оф (да, и главната роля щеше да е на харизматичния онколог). Е, разделянето на сиамските близнаци се отложи във времето и изправи хаусманиаците пред въпроса „Приятели или врагове?”.

Съвсем естествено изтичанията на информация този път не биха могли да се нарекат дори и оскъдни. Трошиците, които преждевременно се подхвърлиха, разбуниха духовете. Едно обаче е сигурно, имайки предвид, че преждевременният финал на четвърти сезон хвърли всички в бездната на спекулациите и крайната сюжетна незадоволеност, съвсем естествено е в първите епизоди от новия медицински маратон да очакваме директно продължение. В това отношение пилотната серия не подлежи на съмнение. Оттам нататък обаче, един Бог знае, шансът за изненади е повече от голям.

Поне що се вижда от актьорския състав, сериозни и сензационни новости не се очакват. Начело е Хю Лори, естествено, който междувременно успя да се снима и в "Улични крале", както и да озвучи предстоящия да излезе "Monsters vs. Aliens" (в ролята на д-р Хлебарка, което кой ли знае защо звучи доста Хаусовско). Покрай него и цялата банда познати физиономии е налице, включително и част от героите от последната визитация, като Тринайсет, Тауб и Кътнър.

Очакванията напълно нормално са доста високи - след броени дни сериалът влиза в битка за поредните си награди Еми, в юбилейното им шейсето издание, при това в четири категории. Едва ли някой може да оспори мястото на сериала в тази ниша на славата и едва ли някой таи и най-малкото съмнение, че разочарования няма да има. Ако, естествено, не се някаква нова протестна вълна, например сред актьорите (за което из Холивуд жужат упорити слухове). Така че освен да пожелая приятни мигове с новия-стар Хаус, май друго и не остана.


Допадна ли ви този материал? (12) (3) 4251 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.