Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Bangkok Dangerous (2008) (ревю) - Дани Панг, Оксид Панг Чунг, Джейсън Ричман, Екшън, Никълъс Кейдж, Чарли Юнг, Шакрит Ямнарм, "Опаснос
Bangkok Dangerous (2008)

Автор: Ангел Генчев, събота, 13 септември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Опасностите на Бангкок (2008)

Тъжно е, някак, когато един актьор се връща толкова назад в кариерата си към екранната си младост, и влиза в роля, която днес би могла да се определи при най-добро желание като посредствена. Не, че Никълъс Кейдж се нарежда сред най-великите чак изпълнители на всички времена, но все пак е доказвал, при това не еднократно, че може и значително повече. Докато "Опасностите на Бангкок" едва ли щяха да предизвикат особено вълнение дори по времето на разцвета на екшъна, а какво ли да си говорим за настоящето.

В няколко думи, последната му за момента лента обира почти всеки негатив, характерен за жанра - самият сюжет за слизащият вече от сцена, след една последна задача наемен убиец е до такава степен банален, че още по средата на откриващия монолог и на гаргите става ясно как ще протече действието, с изключение на някои дребни детайли. И, наистина - всичкото му е там - младият симпатяга, хубавото девойче, залитането от собствените норми, обръщането срещу работодателя, да не продължавам да изреждам. А в комбинация и с доста праволинейното заглавие, изненада за публиката просто не остава. Има малко драма, има малко хумор, но нищо невиждано до момента.

Е, ако успеем по някакъв начин да се абстрахираме, все пак, от този иначе много централен проблем, "Опасностите на Бангкок" не е чак идеално слаб филм - може би единственото оставащо в такъв случай дразнение са неизбежните речетативи ала-Кейдж. Вярно, почти не си спомням негов филм напоследък, в който да отсъстват, но тук специално историята не му позволява да каже дори нещо кой знае колко смислено, камо ли по-дълбоко. Освен тях, оформлението е доста прилично, музиката също не е лоша, липсват някакви особени дупки или досадни затлачвания по цялата му дължина.

И все пак, не е от тези филми, които бих препоръчал при каквито и да е обстоятелства, освен ако може би просто нямате какво - ама съвсем нищичко - да правите с час и половина от собственото си време. Не, че съм толкова разочарован дори, но освен няколко красиви тайландки, в него не се съдържа една единствена причина, която да ме мотивира да го направя.


Допадна ли ви този материал? (2) (1) 3302 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

Читателите на тази статия се поинтересуваха от:
Agora (2009)
Scorpion (2007)
Moon Safari - Blomljud (2008)
Cop Out (2010)
The Savages (2007)
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.