Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Ca$h (2008) (ревю) - Ерик Беснар, Комедия, Криминален, Алис Талиони, Валерия Голино, Жан Дюжарден, Жан Рено, Кловис Корни
Ca$h (2008)

Автор: Любен Загорчев - LifeJoker, четвъртък, 11 септември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка


Also published in English [click here]

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Кеш" (2008)

А къде е Танго? Ами, умря още в началната сцена. Силно се налага сравнение с “Бандата на Оушън” и то не е съвсем нелогично, да не кажа, че си е направо очевидно. Само дето го няма размахът и актьорския състав не е чак толкова звезден. Иначе като сюжетна линия, като замисъл и дори като начин на снимане сходствата са дразнещо много. Можем да сравним Ca$h и с английския сериал “Измамници”. Но пак липсва нещо и май е комплектността на измамите. Та сам по себе си, филмът на Ерик Беснар е малко, развлекателно бижу. На фона на гореспоменатите филми обаче губи голяма част от блясъка си.

Като споменахме актьорски състав, то тук са наблъскани голяма част от новите звезди на френското кино като Кловис Корнияк (в ролята на “Танго”), Жан Дюжарден (Кеш), Алис Талиони, не толкова “новият” Жан Рено и направо архивната Валерия Голино, както и известен брой повече или по-малко познати муцуни. Това разбира се гарантира на лентата един ход по мед и масло. Липсва обаче достатъчно хитроумност, за да издигне филмът над блатото от себеподобни.

Както не е прекалено далеч от акъла, историята се върти около хроничния измамник Кеш, който заедно с няколко свои аверчета внимателно планира обира на века с едничката идея накрая да се отдаде на бохемски живот с черен хайвер и шампанско. Образът е банален и до болка познат, на изтънчения красавец, по който всички жени въздишат и Жан Дюжарден си е паснал на ролята перфектно. После ситуацията леко се прецаква, но благодарение на таланта и с много финес нашия герой се измъква успешно от поредица неблагоприятни стечения на обстоятелствата.

За съжаление на твърдите фенове на Жан Рено в случая той не толкова остава на заден план, колкото влиза в нехарактерна роля. С която разбира се, се справя прекрасно. Всички останали са повече или по-малко притурки на опониращата си двойка.

Филмът се гледа леко, без излишно натоварване на умствения капацитет на зрителя. Някак публиката не е стимулирана да прозре това, което се крие зад основното действие и се оставя на течението да я отведе до финалните надписи. През цялото това време скуката не е натрапена, но дебне заплашително и с малко повече творческо безсилие би могла да изяде главата на режисьора. Но като цяло лентата е забавна и развлекателна. Само да се надяваме, че няма да има втора част.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 4980 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.