Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SimCity Societies: Destinations (ревю) - EA Games, Градоустройствен симулатор, Компютърни игри
SimCity Societies: Destinations

Автор: Иван Ж. Атанасов, сряда, 06 август 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

В сезона на почивките ЕА ни дават възможността да спрем за малко да се правим на Бойко Борисов и да се поупражним в кметуване стил Цонко Цонев. Иначе казано при новото отроче от серията Sim City, а именно Destinations, която се явява експанжън на Societies основната цел може да си остава задоволяване на гражданите но пък се появява и втора - глезене на туристите с цел постигане на максимални парични потоци в касичката на общината. Това обаче променя геймплея до немалка степен и макар че в дълбочина промените не са особено големи, дори само тази дребна настройка прави от не чак толкова добре приетата първа игра една добра занимавка.

Посетителите на града, бъдете предупредени, трудно се впечатляват от чистите улици, караоке барът или добре поддържаната градинка. Добре де ако случат да са от нашите географски ширини може и това да е достатъчно, но за нещастие не са. Така че се налага да правите далеч по-големи атракциони като например ски курорт. Звучи простичко, и действително е, поне сравнено с родоначалниците на SimCity серията. Обаче има достатъчно дребнички елементи покрай тази основна идея, като например туристическите рейтинги, които допринасят за привлекателността на играта.

Освен това този нов (на практика) бизнес добавя един нов фокус, който не е експлоатиран до безкрайност и добавя нови предизвикателства. Например посетителите имат нужда от начин да дойдат в града ви. Логично. Летището е един доста добър вариант – големи потоци хора, носещи дебели портфейли и пътнически чекове се изсипват през него, за да видят какво сте сътворили, обаче да не забравяме, че това е скъпичко удоволствие. Затова пък остават опциите като автобусния транспорт, който обаче наистина не може да поеме целия трафик от един момент нататък, без да започне да се плъзва като дребна шарка по лицето на града, но пък е евтин.

Освен това има различни типове туристи. Има комарджии, има и семейства с деца, които - както се сещате - имат леко различни нужди. Затова пък нито един тип няма само една, така че можете да намерите начин да привлечете хора от няколко групи, както е и в реалния свят между другото. Ключа от палатката всъщност бързо и лесно се напипва – всеки иска да мързелува и да се забавлява. Факт.

Звука и графиката са на необходимото ниво, като новите неща в графично отношение са паснали добре на оригиналния изглед на играта. Геймплея все още доста куца в някои отношения, но стратегическия режим и туризма до голяма степен успяват да се преборят с някои от основните недъзи посочени от геймърите след излизане на Societies, така че надежда има.

Въпросът дали си заслужава човек да и отдели време? Честно казано не мога да дам точен отговор. Любителите на серията без никакъв спор ще бъдат изкушени да я видят, останалите може да останат малко разочаровани, но затова пък не в толкова голяма степен, като даже е доста вероятно да изпитат удоволствие от Destinations. На въпроса обаче дали трябваше да излезе мога да отговоря веднага – да. Да, защото е крачка в онази посока, в която останаха хората, които обичаха оригиналните SimCity игри.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3403 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.