Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: You Don't Mess with the Zohan (2008) (ревю) - Денис Дуган, Адам Сандлър, Робърт Смигел, Комедия, Дейв Матюс, Джон Туртуро, Еманюел Чрики, Идо Мосе
You Don't Mess with the Zohan (2008)

Автор: Ангел Генчев, събота, 02 август 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Зохан: Стилист от запаса (2008)

Адам Сандлър си е живо явление в средите на комиците, вероятно сравнимо с Джим Кери, макар и без тъмната му, сериозна половина. В списъка на около вече едно тридесетината комедии на негова сметка присъстват кажи-речи всякакви - и по вкус, и по цвят, и по вид, и дори в цялата гама от брилянтни и смислени, като "Anger Management", да речем, до безумно идиотски щуротии - без да споменавам имена. Но всичките те, така или иначе, влизат под общия знаменател на специфичното му екранно присъствие, и съвсем спокойно можем да ги наречем дори сандлърски, та ако ще и като в споменатия по-горе случай той да си партнира не с друг, а със самия Джак Никълсън.

Съвсем естествено следствие на това е, че всяка поредна адамсандлърка неотменно предизвиква поне у мен една и съща рефлекторна дъга - в момента, в който бъда осенен от съществуванието и, тя по възможно най-скоростен начин бива издирена, процесът по снабдяването - осъществен, последван от ритуален танц и най-подир съответното жертвоприношение в размер на около час и половина относително време, в зависимост от собствената и продължителност. Новото му произведение също не успя да избегне по някакъв начин предначертаната си съдба, и макар че влиза и с двата крака в безумно-идиотската категория, не ме остави толкова разочарован.

Сега, на кого точно е хрумнала категорично болната идея за израелско супер-спец-ченге, завладяно от манията да изкласи като коафьор, струва ми се е въпрос, на който по-добре да не търсим конкретен отговор. А върху тази откачена основа, по време на целия филм - от началните до финалните надписи - се трупат простотия връз щуротия със скорост, която понякога не ти оставя време да си поемеш дъх от смях. Наистина, голямата част от тях не са върхът на комедията, даже са относително шаблонни, но пък за сметка на това качеството е компенсирано с количество дори повече от необходимото.

Така че, "You Don't Mess with the Zohan" ще да е един от онези филми, от които спомен няма, но пък за сметка на това съумяват да те разсмеят и без участието на главния мозък. И ако се намирате в правилното настроение или ситуация за подобен тип комедия, Адам Сандлър ще е по-добрият избор. В противен случай, обаче, по-добре погледнете другаде.


Допадна ли ви този материал? (3) (1) 4919 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.