Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Starship Troopers 3: Marauder (2008) (ревю) - Едуард Нюмайер, Екшън, Научна фантастика, Аманда Донохи, Борис Коджоу, Джолийн Блейлок, Каспър ван Д
Starship Troopers 3: Marauder (2008)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 29 юли 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка


Also published in English [click here]

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Ей такива филми трябва да останат завинаги в аналите на кинематографията, и то специално в графата "Как да не се прави"; ама никога, никъде и с никой. Или, ако мога да си позволя, така, да перифразирам големия виртуоз на фантастичното перо и, по злополучно съвместителство, първоизточник на цялата кинопоредица (както и това нещастно отроче, в частност) Робърт Хайнлайн - вечен позор за пехотата!

Някой ще си рече, че щом нещо е вече трета част, то, ако не са се понаучили, барем са влезли в някакъв собствен коловоз. Наистина, още началната екранизация на Верховен ни отказа моменталически от идеята, че ще има нещо дори бегло общо с оригиналната творба - но поне беше ефектен, високобюджетен екшън. Продължението му, на свой ред, излезе директно на DVD по време на краткия бум на тази мода, и отмина доста незабелязано, при това напълно резонно – с оглед качествата си на второразредно филмче. И ето - трета част - отново на голям екран. Нещо повече, в ролята на Джон Рико се завръща Каспър ван Дийн, изпълняващ я и в първия филм, което навява отчаяни асоциации поне за добра пукотевица. Но, уви - не и този път.

За сметка на това третото издание на звездните рейнджъри силно напомня на конвейерните полуекшъни, полуужаси от осемдесетте, че и не с особено по-добра визия, вероятно в резултат на силно свития си бюджет, който изглежда по някакъв осмотичен път е засегнал и сценаристите. Не, наистина - лично и искрено не бях очаквал да видя елементи от "Скенери" през 2008-ма. А и буболечките вече дори не трогват повече от онази реклама на шампоан с Дейвид Духовни, "Еволюция", да речем. За сметка на това, обаче, актьорската игра е неузнаваемо слаба, диалогът - още по-кекав, а декорите може и да са достойни за дългогодишен фантастичен сериал, но в никакъв случай не пасват на пълнометражна продукция, която да претендира за нещо повече от Б-филм, както обичат да казват американците.

Сигурно вече си задавате въпроса, защо съм го гледал този. Добър въпрос, наистина, и трябва да ви призная, че и аз продължавам да се питам същото, макар че си имам съответното извинение - заради марката, в общи линии, и по-конкретно – заради участието на Джолийн Блейлок. Но явно последната за момента ще си остане по-популярна като командир Т'Пол от "Ентърпрайс". И все пак, ако имах навика да оценявам числено по лични впечатления филми, може би заради факта, че човек има в какво малко да оплакне очи, бих могъл, евентуално, да покача резултата от чиста двойка на две плюс. Ама много евентуално.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3501 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (9) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.