Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Фантастични същества: Душегуб (статия) - Конкурс за авторско фантастично същество, Ролеви игри
Фантастични същества: Душегуб

Автор: Стефан Червенков, четвъртък, 24 юли 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Уважаеми дами и господа,

Представяме ви и последният награден в конкурса за авторско фантастично същество - Стефан Червенков, с неговия магически душегуб. Предлагаме ви авторовия текст с илюстрация, направена от 3,14.

- Константин Делчев


Душегуб

Цъкни върху илюстрацията за по-голям размер.

Рагнар отвори очи си и се загледа в осеяното със звезди небе. Дълъг път бе изминал, за да стигне до тук, но ето - бе на крачка от последната част от подготовката си. Приближи се близо до димящия кратер на вулкана и започна да се съблича.

Беше Воин, със силна ръка и бързи рефлекси, ала подминат от Силата и затова му беше толкова трудно, че всяка една дреха и бижу можеха да развалят концентрацията му. Извади от торбата си рулото с пергаменти и се зае да укротява учестеният си дъх. Когато успя да се успокои и съсредоточи, младият боец зачете. Магия която прогонва червеите от овощни дръвчета. Заклинание което пази боята и керемидите здрави. Мантра за запалване на свещи.

Едно след друго жалките заклинания отлитаха в пространството, а свитъците им се разпадаха на фин прашец.

Рагнар прочете последното и зачака - можеше само да се надява, че е било достатъчно, понеже събираше свитъците в продължение на две дълги години. Ако използваната сила не бе достатъчна да привлече душегуб...

И ето! Топката светлина бавно се материализира във въздуха, току пред лицето на младежа. Поседя така няколко дълги секунди, след което се стрелна напред, прекалено бързо за да може да се реагира и нахлу в тялото на младежа през ноздрите на носа му.
Рагнат рефлективно падна по гръб очаквайки болка, но не усети нищо освен лек сърбеж в пръстите на ръцете и краката си. Когато вдигна дланите пред лицето си, видя че костите им са започнали да светят с мъртвешка бяла светлина, откроявайки се, засега слабо, през кожата.

Младежът се усмихна мрачно и се зае да облича броните си - сега когато бе защитен от магията им, щеше да може да отмъсти на Златните очи за убийството на брат си."


***

Душегубът има две форми - енергийна и материална. В енергийната си форма, той представлява подвижна бяла светлина, без сянка, движеща се с висока скорост. Когато приеме материална форма, физически наподобява жертвата си, но поради свойствата си да изсмуква магическа енергия и да я направлява, аурата на създанието става видима, а скелетът и нервната система на създанието започват да излъчват сияние.

Душегубът, сам по себе си рядка форма на живот, се ражда от етера, когато има огромни излъчвания на магическа енергия.

Среща се около извори на чиста енергия - действащи вулкани например, но има сведения, че би могъл да се породи и около бойни полета, на които са използвани огромни количества магия.

Храни се с магическа енергия - като я усвоява от природата в енергийна форма или я изсмуква от жертвите си, във физическа.

Не е ясно дали душегубът е интелигентна форма на живот - никога не се е опитвал да влезе в контакт а и никога такъв не е търсен от него - дори и магьосниците, които предимно се занимават с общуване със странни създания, в случай като този избягват какъвто и да е допир с него. Обладаните от него създания могат да общуват и разсъждават нормално, без да доведе до каквито и да било личностни промени.

По принцип е миролюбив и напада само владеещи магия създания, които използват силата си в близост до него. Ако по погрешка се всели в създание не използващо магия, но разумно, душегубът все пак остава в него - смята се, че всяка разумна твар има поне искрица магия в себе си.

В енергийната си форма той може да бъде наранен само с магии от относително висок клас - като психически и забавящи заклинания не му действат. Създанията обладани от душегуб регенерират магическите си способности много по бавно от нормалното и не могат да правят особено могъщи заклинания. От друга страна, магиите и магическите оръжия използвани срещу тях също губят от силата си, така че в определен аспект, душегубът би могъл да е от полза за жертвата си.

Освен това, самото създание се грижи жертвите си да останат живи, като с помощта на собствената си енергията си забавя и дори отслабва действието на отрови, болести или пък проклятия. Странен факт е, че магически брони или хладни оръжия носени от жертвата, не намаляват ефективността си.

Когато сам е в битка в енергийната си форма, душегубът не нанася физически щети - вместо това той буквално краде магическа енергия от противника си - и в момента, в който магът остане без такава, ако не може да избяга или няма друг заклинател, който да отвлече вниманието, най-често бива обладан.

Само огромен излив на енергия може да накара душегуб да напусне тялото на жертвата си - като след това трябва да мине известно време, преди магическите възможности и регенерация им при жертвата се възстановят. Душегуб убит в енергийната си форма сам освобождава голямо количество енергия - било то под формата на енергиен взрив, а е възможно и да се насочи към случаен предмет, дарявайки го с магическа сила. Възможно е и енергията просто да се разсее в етера.

Когато създание, обладано от душегуб, бъде убито, самият той напуска тялото, като не се опитва да нападне виновниците, дори ако са използвали магия - предполага се, че създанието приема част от емоциите на убитото тяло и изпитва нещо подобно на страх, достатъчно силно за да го накара да бяга.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3619 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (19) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.