Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Посредственият Хълк (ревю) - Луи Летерие, Зак Пен, Екшън, Едуард Нортън, Кристина Кебът, Лив Тайлър, Лу Фериньо, Питър Менса, Тай
Посредственият Хълк

Автор: Ангел Генчев, събота, 14 юни 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка


Also published in English [click here]

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

The Incredible Hulk / Невероятният Хълк (2008)

Марвел като че ли напипаха мекото на хляба и сега лакомията им няма спирачки - филм след филм, тримесечие след тримесечие. Ако не и по-често. Всъщност спомням си, че преди четири или пет години имаше и друга екранизация на комиксите за Хълк, която обаче явно не е оставила траен спомен у мен. Има и нещо хубаво в тази работа, все пак, тъй като новата по нищо не личи да и е продължение.

По-успешни или по-неуспешни, като цяло за комиксовите филми трудно може да се каже наистина лоша дума - незаангажиращи, ефектни, бързи, перфектни за онова особено настроение, когато просто искаш да изпразниш главата си от ежедневието и да посъбираш два часа гилзи. И дори и да имат по някоя издънка или недомислица, върху която си заслужава да се посмееш, то пак излиза някак си добросърдечно - в крайна сметка не си тръгнал с кошница особени очаквания. И може би затова и "Невероятният Хълк" ми дойде малко като гръм от ясно небе, та се усещам чак леко възмутен. Ако трябва да сме точни, като бебе, на което са му взели дрънкалката.

А именно дрънкалката я нямаше. Тъй като съм донякъде киноман и без филм не мога да заспя, съм гледал какво ли не. Обаче празен такъв досега май не бях. Защо празен, ще попитате. За впечатляващите си 105 минути, новата версия на Хълк съдържа най-много десетина точки, или събития, около които си изгражда действието. И поне три от тях се повтарят. Но дори да затворим очи за последното, пак на всеки крайпътен камък по шосето на фабулата се падат средно по десет минути. И ако и от тази сметка, в израз на добра воля, отново извадим - този път двете основни, но малко досадно дълги в един момент, сиреч около десетминутни схватки, и дори по-кратичката нейде там в началото, всичко това с оправданието, че те поне хранят окото, пак остават едно осемдесет минути голо нищо. Екранен вакуум, в който не хвърчат патрони, няма задъхани преследвания, дори някой готин лаф да се ухилиш като ряпа, камо ли в какво да оплакнеш очи - едната Лив Тайлър, която и без това не влиза съвсем в категорията, но за сметка на това и такъв вид и бяха издокарали, че по-добре да не я коментираме.

И в крайна сметка какво - вместо да зяпаш, лапаш мухи и чакаш нещо най-накрая да се случи. Така просто не бива, и при следващия проектокасов конвейерен продукт от комикс-серията сериозно ще се замисля дали да не си остана пред телевизора - а по-лошо от това, здраве му кажи.






Допадна ли ви този материал? (1) (0) 5864 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) 



AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.