Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Фантастични същества: Златен телескоп (статия) - Конкурс за авторско фантастично същество, Ролеви игри
Фантастични същества: Златен телескоп

Автор: Любен Загорчев - LifeJoker, събота, 31 май 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Уважаеми дами и господа,

Започваме представянето на резултатите от конкурса за авторско фантастично същество с първото отличие, което беше присъдено на един по-необичаен дракон - Златния телескоп. Предлагаме ви авторовия текст с илюстрация, направена от По (Megra). Очаквайте и останалите две отличени творби.

- Константин Делчев


Златен телескоп

Цъкни върху илюстрацията за по-голям размер.

Навремето драконите били огромни, всяващи ужас създания. Да убиеш дракон било постижение, достойно за песни и разкази, а единиците успели в това начинание желана партия за всяка красива девица - обрамчени в слава герои. Но времената се менят, и нравите също. И така преди гордите и широко разпространени влечуги, малко преди да изчезнат съвсем, били опитомени и станали жертва на ексцентричните вкусове на аристократите. Поколение след поколение магическа намеса и целенасочени кръстоски довели до появата на огромното разнообразие от домашни дракончета, хрисими и любвеобвилни създания, същевременно верни на господаря си и готови да го защитават с цената на собствения си живот.

Породата златен телескоп заема достойно място в сърцата на драколозите, както заради вековната си история и благородни корени, така и заради безспорните си качества на домашен любимец. Легендите твърдят, че корените на най-знатните родове сред тези влечуги могат да се проследят назад във времето чак до семето на Мерлон Острозъби, един от първите и най-прочути бойни дракони от времената на великите драконови войни. Затова и всички развъдници на породата се стремят към постигане на съвършените белези, които характеризират златния телескоп и допускат в кръстоските си само индивиди с доказано родословие. Всяко новоизлюпено драконче с раждането си получава родословно дърво, гравирано върху златна плоча, а черупките от яйцата се съхраняват в специални урни в отдалеченото графство Мелки.

Драконите от тази порода са едни от най-едрите в света на домашните дракони. Могат да достигнат близо метър дължина на тялото, покрито с прекрасни златисти люспи, тук там с червеникави или зеленикави оттенъци. Опашката е сравнително дълга и заема половината от общата дължина, като нормално завършва с плоска, ромбовидна и леко изпъкнала люспа. Крилата създават впечатлението да са четири, понеже са разцепени през средата и много наподобяват такива на водно конче, полупрозрачни със сложно жилкуване, но напълно непригодни дори за кратки полети. Най-учудващото във визията на златния телескоп обаче са очите му, изпъкнали и разположени близо едно до друго почти на върха на главата.

Подобно на гордите си предци, златните телескопи също имат огнедишащ апарат, при това един от най-мощните познати и обикновено, когато навършат първата си годинка, той се отстранява оперативно, за да не причинява бели на стопаните. Някои драконови гледачи обаче предпочитат да го запазят и обучават питомниците си като дракони-пазачи. Уви, повечето представители на породата страдат от вродена предразположеност към алергии и това често създава трудности при отглеждането им.

Освен че са украшение за всеки уважаващ себе си дворец, златните телескопи са интелигентни, игриви домашни любимци и лесно се сприятеляват с деца. Достигат възраст около два човешки живота, с полова зрялост, започваща около десетата година. Кръстосването им с други породи или телескопи с недоказан произход се преследва като закононарушение в повечето познати човешки земи.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 4881 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.