Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Speed Racer (2008) (ревю) - Анди Уашовски, Лана Уашовски, Анимация, Детско-юношески, Комедия, Ариел Уинтър, Емил Хърш, Кик Гъри,
Speed Racer (2008)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 29 май 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Спийдрейсър (2008)

Внимание! Забранено за лица над осемгодишна възраст! Може да предизвика трайни мозъчни увреждания.

Да видим. Основните достойнства на този филм са следните: а) цветен е. Всъщност многоцветен. Толкова крещящо пъстър, че колбичките и пръчиците из очната ви ябълка си правят масово, но за сметка на това ритуално самоубийство. И б) - озвучен е. Има звук, с други думи. Нелош дори, стига да изключим саундтрака, който е в най-добрия случай незабележим, а труда да го забележиш можеш да си направиш само на своя собствена отговорност. И май с тези двечките, със списъка се приключва до тук.

Списък, който щеше да предизвика фурор около времето на нямото кино. Все пак такива иновации в сферата на кинематографията... Ако от времето на Чарли Чаплин не сте стъпвали в киносалон - това е вашият филм! В този смисъл, вече бих го нарекъл дори зрелищен. Ще забавлява ако не друг, то невръстното ви бебе - в крайна сметка те обичат калейдоскопи и такива разни шаренки джунджурии. Пък замисъла, който и без това липсва, никак не ги интересува.

Това ме навежда на мисълта, че в контекста на модата дори могат да се открият своего рода бебешки кина - със столове-люлки, топло мляко и хладен, звукоизолиран бар, където родителското тяло да се крие на раздумка за времетраенето на екранното прелюбодеяние със здравия разум. Щото от последното, гарантирам ви, в черепната кухина се раждат нови, странни и мутирали подобия на мисли, докато останалите падат безславно в неравния бой с подобен непригоден за нормално размишление хабитат.

Някъде тук би трябвало да поговоря и за филма, все пак, да кажа нещо за сюжета. Такъв ще да има. Или ако няма, то се намира сценарий, та нека опитам да вложа малко старание в неговото резюме. Накратко - надълго е по-трудничко, иде реч за един брой състезател, а този ми ти състезател изпитва кой знае защо непреодолимото желание да се състезава, че дори и да печели. Да не повярва човек, просто. И състезателни машини се намират. Може би яки - вероятно щяха и да изглеждат така, ако не се бяха оляли някъде там със CGI-a. За сметка на това филмът се отличава с безумно плосък диалог, в акомпанимента на постоянна цикличност на действието - дали братята Уашовски са си играли здраво с копи-пейста, дали е била котката, или нещо се е объркало откак единия брат стана сестра, един бог знае. Инак остава да ги е подгонила склерозата, което поне звучи като добро оправдание.

Където май е по-добре да попреминем към заключението. Но пък ако досега не сте успели да си направили изводите за стойността на тази продукция, по-добре да си ви го кажа аз, правичката - идете и го гледайте. Може да ви хареса.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3955 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.