Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: 99F (2007) (ревю) - Жан Кунен, Комедия, Ваина Джоканте, Доминик Бетенфелд, Елиза Товати, Жан Дюжарден, Жослин Киврен, Ни
99F (2007)

Автор: Ангел Генчев, петък, 16 май 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

99 франка (2007) / 99 francs (2007)

Стане ли дума за комедия, обикновено очакваш да се посмееш, особено когато е и френска - сред всичките си немалобройни кинопреимущества, французите имат и дълга, и солидна традиция точно в тази област. Ала уви, този път просто не биде.

Не, че за пръв път се сблъсквам с някой от модерните гротескно-ненормални филми с тамошен произход, но поне най-често те все пак носят по-трудни за асимилиране определения от "комедия" - сигурно като един вид предупреждение за зрителя.

99 франка. Изкривена и изопачена визия към подвластното на теченията на рекламния ураган западно общество. Тема донякъде любопитна, тъй като у нас едва усещаме, с известно раздразнение, първите му пориви при навлизането си с бодри крачки в информационното бъдеще, което някъде там на запад си е живо настояще.

От друга страна, напомняне, че информацията и манипулацията и сами по себе си са не само власт над масите, но и бизнес с повече нули, отколкото брои обикновения човек, което ни прехвърля към новите извращения на хай-лайфа от 21 век - глина, оформяща се добре в ръцете на французина, свикнал на подобни още от времето на кралския си двор насам.

Въобще цялата лента е доста безпощадна, вулгарна и откровена, дори и не навсякъде да насажда съвсем директно идеите си, което въпреки солидната порция циничен хумор вече я отдалечава доста от комичния жанр. И не че филмът не си заслужава, но към него в никакъв случай не бива да се подхожда с идеята за забавление. Дали ми е харесал обаче, ще се наложи евентуално да преценя на втория опит и с малко по-други очи.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3700 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.