Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Nim's Island (2008) (ревю) - Дженифър Флакет, Марк Ливайн, Джоузеф Куонг, Приключенски, Фентъзи, Абигейл Бреслин, Джерард Бътлър,
Nim's Island (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, петък, 02 май 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Островът на Ним (2008)

Да си призная, пристъпвам към подобни филми с голямо предубеждение. Гложди ме чувството, че Холивуд започна да прекалява с използването на комбинацията от детски чар и щуро приключение, за да привлече зрителите пред екраните. Особено като филмът е гарниран с етикета „комедия” започват да ме полазват тръпки да не би да е поредната вариация на тема „Сам в къщи”, „Ченге и половина” и т.н. Тази лента обаче е нещо съвсем различно. Комедията е по-скоро витаещо във въздуха чувство на забава плюс някой друг скеч, но без да се прекалява, а приликите със споменатата класическа коледна лента се изчерпват с началната постановка.

Та така - „Островът на Ним” без никакъв спор е атмосферичен филм, носещ духа на приключението, каращ зрителя да се усмихва и да се почувства отново дете, поне за 120 минути. Една история за забавните и вълнуващи премеждия, в центъра, на които е малката Ним търсеща баща си изгубен насред необятната водна шир. В събитията се включва и писателката от Сан Франциско Алекс Роувър, която в опита си да помогне намира изхода от творческата криза откривайки очарованието на острова на Ним и нейния баща, известният учен-биолог – Джак Русо.

Трудно ми е да открия за себе си с какво пленяват този тип ленти. Малката Абигейл Бреслин, наричана детето чудо на Холивуд, изпълва екрана с таланта си и пленява сърцата с чара си. Неслучайно едва на единадесет години тя беше номинирана за Оскар, а в колекцията си вече има и девет други награди. Джоди Фостър се представя на доста високо ниво в ролята на съсипаната от стреса и сроковете, невротична писателка. Джерард Бътлър пък прави една доста убедителна роля на родител и едновременно с това успява по най-добрия начин да се превъплъти във въображаемият приключенец, „най-големият, който някога е съществувал”.

Но ключът май се крие в комбинацията от тримата на запечатания от камерата фон от прелестни гледки с щипка екзотика от топлите морета. Да, точно това прави лентата един толкова добър начин да избягаш от забързаното ежедневие, да забравиш проблемите, гмуркайки се във вълнуваща смес от фантазия и реалност.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=202989#p202989


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 4088 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.