Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Street Kings (2008) (статия) - Екшън, Кеану Рийвс, Кинопремиери, Криминален, Форест Уитакър, Холивуд, Хю Лоури
Street Kings (2008)

Автор: Ангел Генчев, събота, 19 април 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Улични крале (2008)

Поредното брутално ченге и герой със съмнителен ореол по улиците на Лос Анджелис не беше точно сюжета, който пръв ми хвана окото - такива с лопата да ги ринеш, и то от най-всевъзможен калибър. Още повече, че "Улични крале" се оказва изненадващо нискобюджетен. От друга страна пък - Кеану Рийвс, Форест Уитакър и неустоимият Хю Лоури на едно място привличат като магнит. И този път, като по изключение, и актьорския състав се случи достатъчен, та да направи филма.

Историята е доста напрегната и задъхана, в целия диапазон от мръсни полицейски игри, вътрешни разследвания, скоростни престрелки - без да пропускаме моментната раздвоеност на главния герой и, разбира се, поредната латино-дива на големия екран, Марта Игареда - не особено изненадващо, медицинска сестра. Но основният чар на филма все пак лъха от комбинацията на физиономии в основните роли.

Кеану Рийвс отдавна се е доказал като изключително широкоспектърен актьор, при това не толкова с "Матрицата" или "Константин" - по-скоро с участия във филми от типа на "Невъзможно твой", "Камерата потъмняла" или "Аматьорите" - но въпреки всичко леко брадясал и с пистолет в ръка навява спомени за времето, когато се въплъщаваше в Джони Мнемоник, и му отива. При това много. Форест Уитакър от своя страна обикновено е добро момче - даже твърде - но пък по всичко личи, че може да играе и персонажи с доста по-несигурни ценности. И донякъде за съжаление е от групата на тези непостоянни актьори, които прескачат като заблуден електрон от силни в слаби продукции, където дори и добрата им игра не успява да помогне особено. А Хю Лоури си е просто Хю Лоури. Явно където и да го поставиш този нешлифован диамант, все ще си е същия.

И колкото и да е изненадващо - дори и за мен самия - "Улични крале" се оказа доста нажежена лента, която се гледа наведнъж и с голямо удоволствие. Така че ако още не сте имали възможността да и обърнете внимание - сега му е времето.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=202459#202459


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 4112 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.