Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series. Terminator: The Sarah Connor Chronicles (ревю) - Джеймс Камерън, Джош Фридман, Екшън, Научна фантастика, Сериали, Гарет Дилахънт, Дийн Уинтърс, Лена
SciFi Series. Terminator: The Sarah Connor Chronicles

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, петък, 01 февруари 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация, На малкия екран; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"I'll be back", рече едно време бате Арни. А казана дума - хвърлен камък, та речено - сторено: Терминатор III. Само дето единственото хубаво нещо в него освен култовата talk-to-the-hand-сцена беше Т-Х, инак Кристана Локен, затуй да и пратим едно "Hasta la vista, baby", и да се върнем към настоящето. Този път - буквално.

Едно си Скайнет знае, едно си Скайнет бае - Джон Конър, та Джон Конър. Разбирам я машинката, пък и като не и е приключил цикъла ще си цикли, няма как. Но шегата настрана, от не кой знае колко подробния сюжет на първия Терминатор сценаристите на бавно размножаващата се поредица успяха да сътворят една съвсем прилична, макар и не толкова сложна история - героите им се навързаха, стана малко две напред - една назад във времето и всичко си дойде на мястото. Където си пасва и новият, неочакван, но не и изненадващ сериал. Особено сега, когато са модерни.

Та. Както вече се разбрахме, те отново са тук. Основният сюжет е добре известен - Сара все пак не е преборила сътворяването на мегакомпютъра и бъдещето на човечеството все така виси на косъм. Още я гонят сънища и параноя, и - видиш ли - роботчета. Разбира се, имаме си и защитник от бъдещето, тоз път - за разнообразие - от по-фината конструкция. Голямата разлика е, че сега Конърови вече отказват да бягат... е, поне в мащабния смисъл на думата... и патакламата е абсолютно неизбежна, в духа на добрия стар Терминатор. От друга страна, филмът се старае да добави известна по-голяма дълбочина в детайлите на разработената до момента история, и поне като за начало го прави съвсем успешно.

А казвам като за начало, тъй като "Дневниците на Сара Конър" (или "Хрониките на Сара Конър", но повече ми приличат на дневници) е съсвем пресен от конвейра - на екран са едва три епизода от планираните първоначални дванадесет - поради което не бих могъл и да се задълбая в по-детайлни размишления (пък и не е като да дава чак толкова почва), но все пак едно-две неща се забелязват. От пръв поглед и епизоди, филмът наподобява повече "Т2: Страшният съд" с изключително наситеното си действие. Актьорите, разбира се, са нови, но не и напълно безизвестни, което е добра отправна точка. Лена Хийди (Сара), освен че е най-добре изглеждащата в ролята актриса досега (не, че нещо лошо за Линда Хамилтън), има и съвсем нелоша биография - съвсем неотдавна се появи в "300", а преди това има и роли в продукции като "Онегин", "Братя Грим", "Мерлин" и т.н. Томас Декър (Джон), от своя страна, е поредният младок на чисто телевизионната сцена. Освен детската му роля в Honey, I shrunk the kids (роден е през 1987), по-сериозно участие взема в Heroes, сред редица епизодични появи в иначе познати продукции. В ролята на ох, на бати терминаторката пък влиза старата ни познайничка от Firefly Съмър Глау.

Другата може би приятна новина, е че се връщаме към добрите стари модели Т-та - и подобреният, разбира се. Робърт Патрик се разпльокваше наистина хващащо окото, но пък в Т3 беше напълно банално, и слава богу изглежда и създателите са осъзнали това. А като казахме създатели, разбира се не можем да не забележим и факта, че Джеймс Камерън все пак е там, макар и не през цялото време, заедно със сценариста на последната "Война на световете" и "Черната далия" - Джош Фридман, Ашли Милър и Зак Стенц ("Андромеда") и т.н. И в цялата приказка, може би единственият горчив момент е неясната препродукция с още по-неясното заглавие "Terminator Salvation: The Future Begins" (2009), чиято формулировка нещо силно намирисва на гранясало машинно масло. Но ще поживеем - ще видим.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 5679 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (28) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.