Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Marc Ecko’s Getting Up: Contents Under Pressure (статия) - Компютърни игри
Marc Ecko’s Getting Up: Contents Under Pressure

Автор: Ивайло Керемидарски - Rogue, петък, 10 август 2007.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Нека поговорим за хип-хоп културата. Тя е вдъхновена от улицата и нейните изкуства. Играта, за която ще стане дума след малко, е посветена на на едно от тях - графитите. Тук е и моментът да се отбележи, че това е първата игра посветена на графити изкуството. Продуцент на играта е Марк Еко, графитаджия от улицата, станал известен чрез собствената си марка облекла с може би познатото ви лого на носорог - “Ecko Unlimited”.

В разработката на играта са взели участие много улични художници, сред които: Banksy, Airborn, Blue, Crash, Delta, Stuck, Jest, Kent, Atom, Smash и още много други. Специално място в сюжета имат небезизвестните Cope2, Futura, T-Kid, Seen, Smith, Obey, които научават главния герой на разни техники, с които да се изпедепца в рисуването. А, какво да кажем за него - младо пънкарче, току що напуснало дома си, с един маркер в ръка и желанието да се превърне в графити легенда. И така, графит след графит, той започва да придобива известност под името Trane (игра на думи с Train), но заедно с придобитата популярност си навлича неприятности с местната банда побойници. Тук трябва да се отбележи, че бойната система е доста добра и гъвкава. Можеш да се биеш с доста подръчни средства - от талпи, метални тръби, бухалки, през акумулатори, кофи, кашони, до тухли, статуетки, баскетболни топки и мечета за боядисване. Освен това имате скала за яростта и когато й ударите тавана почвате да млатите здраво със специални удари и комбота, които са прекрасно анимирани.

И така, колкото по-навътре в графити обществото навлиза Трейн, толкова се забърква в работата на корумпирания кмет на града. Няма да издавам повече от историята, за да ви е интересно, когато я играете. Тя наистина е добре измислена, пресъздадена и ти влиза под кожата!

Графиката е на много високо ниво, както може да се очаква от игра, посветена на графитите. За саундтрака са се погрижили хора като: Notorious B.I.G., Kasabian, Fort Minor, DJ Vadim, Sixtoo, Liquid Liquid и много други. Самата система за рисуване на графитите е доста проста и не затормозява играча ни най-малко. Контурите на рисунката са очертани с бяло на стената, вие просто минавате с мишката и го запълвате. Трябва да внимавате да не пръскате много дълго на едно място, за да не оставяте петна, и да тръскате флакона, за да не ви свърши спреят. Така казано изглежда сложно, но в играта е невероятно лесно и по някое време стигате до момента, в който правите тези неща без да се замисляте.

Нашето момче освен да рисува графити, може и да пише името си с маркер и спрей (tagging), да рисува с помощта на шаблони, да лепи стикери (sticking), да прави големи графити с латекс с помощта на мечето си, да лепи постери. Всичко това той може да го прави на всяка стена/кола/прозорец, която си пожелае. Това е така наречената „freeform system”.

Друга неделима част от инвентара на Трейн е неговия blackbook. Сиреч книга, в която прави скиците на новите си графити, тагове, шаблони и т.н. и т.н., както и събира информация за другите графити художници, като снима техните произведения с цифровия си фотоапарат и ги лепи там. Друго предназначение на блекбука е нещо като лексикон - когато срещне „Жива графити легенда”, дава да се тагне вътре и събира по някоя друга препоръка. Преди всяка мисия, ще имате възможност да селектирате пет графита от репертоара си, които искате да използвате, както и стайла на фрийформ джунджурийките.

Главното менюто на играта е направено много готино в стила на метро, който въобще не тежи, ами спомага за по-доброто потапянето в атмосферата.

Ако искате да вкусите от тръпката да рисувате графити из града, докато ви гони полицията, ако искате да се въплътите в ролята на улично пънкарче, което върши велики дела накрая, ако искате да усетите уличната култура в целия и блясък - Marc Ecko’s Getting Up: Contents Under Pressure е играта за вас!

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=185874#185874


Допадна ли ви този материал? (10) (0) 6400 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (26) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.