Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Romeo Verzik - Rock'N'Roll Az Еlet (2007) (статия) - Метъл, Унгария
Romeo Verzik - Rock'N'Roll Az Еlet (2007)

Автор: Иван Ж. Атанасов, понеделник, 18 юни 2007.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Romeo Verzik - Rock'N'Roll Az Еlet
2007

Track listing: 1. Varj, meg varj; 2. Erezd jol; 3. Rock n roll az elet; 4. Repulj velem; 5. Veget vetek mindennek; 6. En ilyen vagyok; 7. Nem szabadulhatsz; 8. Szep volt; 9. Vigyel el; 10. A dalnak vege; 11. Az utca az en hazam

Накратко

Виж още: Метъл [149]; Унгария [3]

"Ромео в кръв" - или Romeo Verzik, както се наричат оригинално, ми грабнаха окото покрай фенската ми мания по... „Цар Лъв”. Тъй де, иначе нямаше откъде да познавам унгарец, който в разговор за покер да ми прати фенарт, вдъхновен от пилотната песен на стария им албум. И понеже групата е абсолютно неизвестна, поне на територията на родината ни, запознанството ни щеше да се отложи в неопределеното бъдеще. Е, в централна Европа положението очевидно не е точно така, гледайки колко се пише за младежите (и неразбирайки какво се пише, защото липсата на англоезична версия на официалния им сайт се допълва от абсолютна липса на информация на понятен нам език). А и двата клипа, пуснати за свободно теглене на сайта им, показват голяма доза професионализъм, което трудно става ако си никой.

В сравнение с албума им от 2004 (Engedd belem) новият – Rock and Roll определено отстъпва в личната ми класация, дори само защото влиза малко повече пънк влияние, което обаче е доста уникално, интригуващо и мелодичният език прави музиката да звучи леко екзотично на фона на мощните, добре изсвирени китари и кратките, но доста съдържателни сола. След няколко слушания на албума дори се хванах, че това „Вари, вари” (каквото и да значи) от първата песен не може да ми излезе от главата, и само мелодията на Piros 19 (Red 19) от предишния албум е способна да го измести от празната ми тиква, където така удобно се беше настанило.

Момчетата определено не си поплюват и продължават с много ритмично парче, което странно ми напомня на поне 5 различни песни, без да мога да конкретизирам нито една. Преминаваме през него и достигаме до песента, дала заглавието на албума - Rock' n' roll az elet, която в началото може малко да ви напомни на Overkill на Моторхед. Е, при нея малко са се оляли с припева, но в крайна сметка идеални хора няма.

Следва Repulj velem, която всеки път като я чуя ми напомня на Нирвана, бавна, отнесена на куплетите, малко забързваща на припевите и гарнирана с едно доста тривиално соло, което обаче пасва тотално в стила на песента, и друго, малко по-джиджано, за ценителите. В следващите песни минаваме през по-характерно пънк звучене, последвано от нео-ритми – изобщо, разнообразието е достатъчно, за да накара всеки любител на няколко стила, който отрича всички други, да си оскубе косите и да награби музикални помияри като моя милост.

В заключение мога да кажа, че може нищо да не разбрах от това, което се пее, може нищо да не знам за групата, включително членовете – просто не можах да ги намеря на сайта, хем уж усърдно разцъках, но си заслужава човек да ги чуе, най-малкото, за да е сигурен, че няма да умре прецакан.

Остава да завършим с малко видео от по-стария албум:

http://www.romeoverzik.sk/piros19.wmv
http://www.romeoverzik.sk/novesztem.avi

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=6989


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3263 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (67) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.