Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Метъляшка

Автор: Димитър Стефанов - Cliff, петък, 04 февруари 2011.

Публикувано в Статии :: Творчество; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

В една не толкова далечна страна живеела прекрасна девойка, която се казвала Метъляшка. Всъщност мацката се казвала Милена, но всички и викали Метъляшка по причини, които ще разберете след малко. Майка и била починала на концерта на Корн, попадайки в смъртоносна близост до мош пита, докато групата забивала тяхната версия на One. Тогава Метъляшка била едва на годинка и не помнела майка си, а на баща и се паднала тежката задача да я оглежда. Трудно се справял младият родител с това бреме, затова не било чудно, че не изчакал да мине и година от смъртта на непрежалимата му съпруга и си довел втора жена. Явно някакво временно умопомрачение било застигнало бащата, защото какво друго обяснение може да се даде на факта, че един симпатичен рокер си е взел за жена бясна чалгарка, та била тя и с два литра цици (силиконови), която е уморила предишния си съпруг и е останала сама с двете си невръстни дъщери, три вили, шест апартамента и скромен автопарк от петнадесет луксозни возила.

Така в момента на нашия разказ Метъляшка живеела с баща си, мащехата си и двете си доведени сестри Деси и Слава. Двете и сестри не можели да я понасят, защото въпреки системния тормоз и липсата на грим Метъляшка от ден на ден ставала все по-хубава. А прякора, който и лепнал така добре получила, защото макар и семейството да било заможно мащехата не можела да понася присъствието на Метъляшка и постоянно я товарела с всякакви тежки работи. Върхът бил, когато я изпратила в семейната стоманолеярна едва на тринайсет години. Там и намерили работа при скрапа и тъй като я набутали нощна смяна Метъляшка почти не се прибирала да спи у дома, а си направила едно уютно кътче при старото желязо. Та от там започнали да и викат Метъляшка.

Клетото дете трудно би могло да преживее тези трудни години без външна помощ. Баща и се бил затворил в себе си, осъзнавайки грешката, която е направил с втората си жена. От някога гордият рокер бил останал само спомен. За щастие майката на Метъляшка имала много добра приятелка, с която прекарала младините си пиейки високоградусови напитки, пушейки разни странни субстанции, гонейки млади момчета с кожени якета и посрещайки Джулай кажи речи цяло лято. Иде реч за кръстницата на Метъляшка – леко застаряващо хипи със златно сърце. Всеки път, когато мъката на Метъляшка била непосилна тя бягала от къщи, намирала кръстницата си и след няколко часа разговор по женски придружен с тибетски чай и курабийки под тихите звуци на Джеферсън Еърплейн Метъляшка усещала, че може да продължи напред и че животът има Смисъл. Имала чувството, че само да се пресегне и може да улови този Смисъл, но миг след това светът се завъртал като кристална топка и се разпадал на парченца звънък, детски смях. А следващите часове се превръщали в Чиста Радост Отвъд Дверите на Човешките Възприятия.

Така се нижели дните ден след ден и повтаряйки се и застигайки се без нищо ново да се случи в живота на семейството. Метъляшка си бачкала в леярната, мащехата и доведените и сестри рентиерствали и обикаляли от солариум на солариум, от СПА на СПА и от шопинг на шопинг, а бащата оплаквал своите загубени безследно младини в компанията на Джони, Джак и Джеймсън. Докато един ден...

Докато един ден царят не обявил грандиозен бал. Всъщност наближавало времето на пълнолетието на неговия наследник – принца и царят се бил притеснил. Момчето уж растяло здраво, красиво и умно, докато един ден сякаш се потопило в свой собствен свят. Започнало да носи само черно, да гледа обречено към земята, направил няколко опита да си прегризе вените и даже сменил нормалните си крушки в покоите с черни, за да може да се депресира и когато слънцето грее. Орисница ли му била отправила тежка прокоба, черна магия ли му била сторена от някой сърдит чародей или просто пубертетски проблеми го били налегнали, това царят не знаел (но напоследък започнал да го подозира и в латентен хомосексуализъм). А всъщност истината била далеч по-проста – младежът се превърнал в ЕМО. Затова след като се посъветвал с мъдрите люде, които го напътствали в дни на тегоби царят решил да събере всички момичета от царството с надеждата синът му си избере жена и да излезе от порочния цикъл на самосъжалението.

Научили Деси и Слава за бала и разбира се заврънкали майка си за нови дрехи и за силикон. Едната за устните, а другата за гърдите. Майката усещала колко е важно за дъщерите и да се представят на ниво, но за съжаление бизнесът напоследък бил доста позападнал (криза, какво да правиш) и имотите им били намалели, автопаркът се бил постопил, така че приходите от пълноводна река се били свили до летен ручей. Поотръскала майката кредитните карти и авоарите в швейцарските банки, но пак не успяла да събере достатъчно пари за пълен ъпгрейд на щерките си. Е колкото за парцалки, гримове, екстенжъни за косата, лазерна епилация и ноктопластика имало, но за съжаление мечтите на момичетата за нови устни и гърди не се сбъднали напълно. Защото парите стигнали само за лявата гърда на Деси и горната устна на Слава.

Метъляшка от своя страна също искала да отиде на бала не толкова да забие принца, колкото да се социализира малко с хората. Първоначално мащехата и категорично забранявал, но после и щукнала една идея и разрешила на Метъляшка да дойде на бала, но при условие, че преди това разтовари четирите тира с материали, които от няколко дена стояли кротко в двора на леярната. Тръгнала Метъляшка към леярната обнадеждена, но още щом прекрачила прага на двора и осъзнала с каква непосилна задача я била натоварила мащехата. Въпреки това като трю метъл тя не се отказала и започнала да разтоварва. Сълзите бликали от очите и, защото виждала колко много работа има още и как балът става все по-невъзможна мисия за нея. Но в този миг на отчаяние се сетила за кръстницата си и успяла да установи астрална връзка с нея. След това нещата се развили направо като в приказка, защото няма и петнайсет минути по-късно кръстницата пристигнала в леярната заедно с банда рокери (семейни приятели) и се заловили за работа. Приключили с разтоварването на трите тира за няма и час, а в четвъртия ги очаквала голямата изненада. Още щом отворили вратите видели, че тирът не е пълен с метал, а с Металика. Бандата била дала обещание да свири на партито на късметлията, който ги открие. Оставало един единствен проблем – облеклото на Метъляшка не подхождало много на събитието, защото макар и протрития работен комбинезон омазан с масло да подчертавал прекрасната и фигура (неколцина рокери дори и се пробвали безуспешно, докато разтоварвали тировете), Метъляшка осъзнавала, че не може да се яви така на царски бал. Но кръстницата я измъкнала с лекота от положението, защото била съобразителна и носила дрехи за своята кръщелница. След като се преоблякла Метъляшка изглеждала направо блестяща в белия си впит кожен панталон и бялото кожено елече на голо. Проблемът с транспорта също бил уреден сравнително лесно. Всички рокери се натискали да я возят на моторите си, а и пичовете от Металика си направили уста да се качи в тира им, но кръстницата домъкнала една тиква (останала от предния Хелоуин), омагьосала я в чисто нов Харлей Дейвидсън (била попрочела това онова от Кастанеда на младини и можела да прави елементарни магии) и връчила ключовете на Метъляшка. Така целият ескорт се отправил към двореца.

А в двореца партито било доста умряло. Едно, че принцът нямал настроение да се весели (било му едно такова депресарско), друго че царският ди джей се опитвал да се съобразява с музикалните вкусове на всички и от мощните тонколони звучали само естрадни хитове и малко Бийтълс за цвят. Но това се променило веднага щом Метъляшка и компания влезели в двореца. За мощните мотори не било проблем да изкачат стълбите и да нахлуят в балната зала. Метъляшка набила спирачки пред ди джея, усмихнала му се чаровно и казала, че оттук насетне тя поема купона. Докато момчетата от Металика си нагласяли техниката Метъляшка успяла да вдигне градуса на купона с вечни рок парчета и метъл класики, а кулминацията била, когато на сцената се появила великолепната четворка и забила първата си песен за вечерта. Принцът бил очарован от прекрасното момиче с бели дрехи и не отлепвал очи от нея. И точно в полунощ под звуците на Nothing Else Matters успял да се добере до Метъляшка и поклащайки се в ритъма на блуса и се обрекъл във вечна обич. Виждайки това сестрите и само дето не полудели и тръгнали към нея, за да си отмъстят, но точно тогава Металика забили следващата песен, а както всички знаят на One може да се получи зловещо пого. Именно в погото Деси и Слава загубили силиконите си, а принцът и Метъляшка използвайки суматохата се метнали на Харлея и отпътували към изгрева. И ако моторът не се е превърнал отново на тиква, те все още пътуват заедно.


Допадна ли ви този материал? (38) (3) 8542 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (17) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.