Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series: The Gates (ревю) - Тери МакДона, Грант Шарбо, Ричард Хейтъм, Драма, Мистика, Сериали, Фентъзи, Джанина Гаванкър, Колтън
SciFi Series: The Gates

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, петък, 23 юли 2010.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Вещици, вампири, върколаци. Ако трите модни "в"-та по някаква случайност не са ви втръснали трайно, или поне не още, поредното предложение идва от страна на ABC под наименованието "The Gates".

Последното всъщност се оказва името на доста лъскаво и подозрително стриктно охранявано поселище, където се нанася – в ролята на новия шеф на местната полиция – бившето ченге с малко мътно минало Ник Монъхан, заедно със своето семейство. Това, което им предстои да открият обаче е, че повечето от милите им съжители крият в килера една или друга свръхестествена тайна.

За съжаление, в тази насока, поне за момента, "The Gates" няма какво особено да предложи дори и на съвсем не заклетите почитатели на подобен тип продукции. Даже да оставим настрана страхотното изтъркване на мистиката като жанр през последните години, сериалът просто следва отдавна установените канони без намек за оригинална идея. И ако има нещо, което дава известна надежда за промяна, това е фактът, че градчето очевидно се пръска по шевовете от нехора, измежду които току виж изскочило нещо по-рядко срещано – макар че пък на фона на относително постното оформление не изглежда като да е заделен бюджет за подобни екстравагантности, а и практически половината от заявените епизоди вече изтекоха.

Извън свръхестественото, поредицата все пак отбелязва по някоя червена точка. Първите четири епизода са доста динамични, с приятно бързо темпо, и отварят изненадващо голям брой сюжетни линии. Последното без съмнение се дължи на опита на "The Gates" да задоволи изцяло семейната аудитория, смесвайки лека семейна драма с отделни тийн-вълнения, а за не толкова нежния остатък от публиката – съвсем не лошо количество кадаври, въпреки че кримито не е чак толкова заплетено.

Всъщност, подобен опит все пак заслужава известна похвала, а общо взето приличния успех в начинанието прехвърля шоуто поне в графата "гледаемо помежду другото". Особено ако сте склонни и да си затворите очите за някои от твърде откровените баналности. Дори би могло да се каже, че след леко претупания пилотен епизод има известно положително развитие – не дотолкова, че да говорим чак за потенциал, но поне туширащо част от недостатъците.

Така че, в заключение, ще повторя това, с което започнах – при относителната оскъдица откъм телевизионна фантастика през летния сезон, "The Gates" е нещо, на което можете да хвърлите едно око, а ако не ви се услади – след два епизода да захвърлите без грам угризения. Стига единствено тематиката да не ви е дошла окончателно до гуша и да не му възлагате някакви специални надежди.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 7344 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.