Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series: K9 (ревю) - Боб Бейкър, Дейв Мартин, Пол Тамс, Анимация, Детско-юношески, Приключенски, Сериали, Даниел Уебър, Д
SciFi Series: K9

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 11 март 2010.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Малко е чудно от страна на Дисни Интернешънъл да твърдят, че "K9" практически нямал нищо общо с "Доктор Кой". Или ако го намират за напълно в реда на нещата, може би следващата резонна стъпка е да префасонират леко R2D2 - хем давността, популярността и функциите що годе съвпадат - и да пуснат в ход серии, които ама въобще и по никакъв начин не са спин-оф на "Междузвездни войни". Пък ние ще се направим, че сме им повярвали. Да не говорим, че робопесът дори се появява в оригиналния си тенекиен вид в дебютния епизод, било то за кратко, и все така продължава, както през цялата си досегашна история, да се озвучава от Джон Лийсън.

Но нека все пак с разбиране и усмивка си затворим очите пред опцията "базиран на персонажа на..." - ако не за друго, понеже е най-малкият проблем на новата продукция. Самите и достойнства са повече от скромни, и филмчето трудно промъква нещо интригуващо, камо ли пък забавно.

Самият сюжет, поне до момента, е издържан по най-скучния възможен стереотип, съшит набързо (а и отгоре-отгоре) с абсолютна праволинейност, шепа алогизми, припряност, досадни персонажи, бездарен диалог, никаква обща постановка, и за капак - всичко това абсолютно повтаряемо във всеки отделен епизод, излязъл до момента. Като последното всъщност на свой ред тъне в мътилка, тъй като премиерата уж бе миналия октомври, серията всъщност май не е стартирала, а де факто дори в YouTube се намират епизоди - на унгарски, но очевидно от същата поредица.

Та, имаме лудия професор Грифин, с едничката цел да прекара през времето и пространството отдавна загубеното си семейство - което, както може да се очаква, му докарва зловредни инопланетяни, наподобяващи глупав вариант на костенурките нинджа, преминали на тъмната страна, и K9, който спасява положението с цената на собствената си ламарина. По между другото обаче, се намесват и убермегахакерчето Старки, активен борец срещу капитализма в корпоративното му лице, суперинтелигентната и героична Джорджи и мухльото (ама не съвсем) Дариус, по съвместителство асистент на гениалния учен. Всичко това на фона на леко футуристичен Лондон.

Естествено, К9 регенерира - в нова, по-пластмасова и бог знае защо летяща, а вероятно и екологично чиста опаковка - губейки обаче паметта си. С което приключенията започват. Реално погледнато, потенциал всъщност има, с мегакорпорациите и извънземната паплач, но реализацията е толкова дълбоко под всякаква критика, че той дори не си заслужава да се разчепква.

Всъщност, информационното затъмнение около серията може и да е признак, че е прекъсната, за което едва ли някой ще съжалява - даже бих казал, че към момента единствено почитателите на (несвързания с нищо) "Доктор Кой" биха имали какъвто и да е стимул да изтърпят всичките намираеми 100 минути. Е, все пак от цялата излагация има поне една полза - служи като поредното добро доказателство защо към традиционни образи и мотиви просто не бива да се посяга без малко по-сериозна подготовка и мисъл, ако ще да е тенекиено куче, а не Орфей.

Защото съществува и идеално близък паралел - насоченият към абсолютно идентична аудитория, споделящ много сходна тематика, при това спин-оф на съвсем същия бащин сериал "Приключенията на Сара Джейн". Дело обаче на BBC - а срамът за Дисни тук е двоен, тъй като едва ли други студия имат по-богата традиция в детско-юношеските продукции.

Но пък знае ли човек - има декларирани още цели двадесет и два епизода, които са определено достатъчно дълго време фал-стартът да бъде замазан и "Приключенията на K9" да се превърнат в поне прилична серийка - когато ще бъда повече от щастлив да се самоопровергая по всеки един параграф.


Допадна ли ви този материал? (4) (1) 5011 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.