Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009) (ревю) - Бети Томас, Джон Вити, Джонатан Ейбъл, Анимация, Детско-юношески, Комедия, Мюзикъл, Ана Фарис, Дейви
Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009)

Автор: Ангел Марчевски, сряда, 03 февруари 2010.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Алвин и Чипоносковците 2 (2009)

И ето ни отново, пред поредната захаросана семейна комедийка, в очакване на разпускащо забавление. Разбира се, и сега ще бъдем залети от убийствено сладки анимационни животинки (както се разбира още от заглавието), като този път ще да са катерички. Всъщност, неанимираните животински видове и без това май се изчерпаха, та не можем да очакваме и силна оригиналност в това отношение. А това, което прави продукцията по-различна, е комбинирането на анимационен и игрален филм.

Хронологически, събитията се развиват след приключенията от предишната част, в когато бандата на трите катерчока се бе превърнала в световна сензация. Този път, след като неволно хоспитализират агент-детегледача си Дейв (Джейсън Лий) и милата лелка, която би трябвало да се грижи за тях в кризисни ситуации, Алвин, Саймън и Тиодор остават под грижите на 20-годишния племеник на Дейв – Тоби (Закари Леви). Проблемите им обаче едвам започват. На всичкото отгоре, тримата пухкави беладжии трябва да отидат на училище, оставяйки настрана музикалната си слава (или поне така изглежда). В гимназията тримата намират много фенове, както и няколко противници, естествено, а в един момент се оказва, че трябва отново да хванат китарите и да излязат на сцена - с цел да съберат необходимите, солидни 25000$ за финансиране на училищната музикална програма, заплашена от закриване.

В сблъсъка на бандите, катериците се изправят срещу групата „Чипетс” съставена от аналогичните им половинки (от женски пол), които на всичкото отгоре излизат със съвсем не по-лоши изпълнения, направлявани от пропаднал, жаден за отмъщение агент. И тук истинското приключение започва.

Всъщност посланията на филма са крайно посредствени и неоригинални. Както вече сигурно се досещате, щом се заговори за гимназия, ще стане дума и за двете основни социални прослойки сред учениците – групата на популярните и готини младежи, и, разбира се, групата на загубеняците и зубърите. Забелязват се и опити да се представи и трета група – на чувствителните, пълни деца, със силата на обединяват хората (и катериците). Разиграват се някакви тийн-драмички и сценки средна ръка, които сме виждали в поне двайсет други продукции и са ни до болка познати. Прокрадва се историята за манипулативния злодей-агент, отново по доста посредствен начин. Темите за приятелството и семейството също са поднесени на много елементарно ниво - и то не само за възрастния зрител, а дори за детската аудитория. Да не говорим за хумора и нуждата да се погъделичкаш, та евентуално да се усмихнеш. Лошо впечатление правят и доста поразголените ученички, което според мен лично е неприемливо за продукция адресирана предимно за деца.

На практика, хубавите неща, които могат да се кажат, се ограничават до невероятно сладурски озвучените рисувани зверчета, донякъде спасяващи тази незабележителна семейна комедийка, макар че дори и те са малко прекалено сладникави. Също подобен ефект донякъде имат и моментите, в които филмчето граничи с мюзикъл, пораздвижвайки по принцип скучния сюжет.

Въобще, ако се надявате да гледате анимация от поне среден калибър, да не говорим от типа на "Ледена епоха" или нещо такова, търсите на съвсем погрешното място. Цялостното впечатление е за един доста слаб и недообмислен филм, който - реално - наистина не заслужава внимание почти с нищо.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 4236 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.