Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Supernatural: Oi, dude! Apocalypse or something? [Mid-season ReCap, Season 5] (ревю) - Ерик Крипке, Драма, Мистика, Приключенски, Сериали, Ужаси, Белами Йънг, Джаред Падалецки, Дженсън Ек
Supernatural: Oi, dude! Apocalypse or something? [Mid-season ReCap, Season 5]

Поредици: "Свръхестествено", сезон V

Автор: Ангел Генчев, неделя, 31 януари 2010.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Не, че обичам да си кръщавам статиите на ингилизки, просто ми дойде отвътре - заедно с басовото "пич" на Дийн. "Свръхестествено" се омаза толкова много, че чак мен ме хвана срам. Не за друго, ами защото го бях похвалил невероятно - и все още, струва ми се, заслужено, след края на четвърти сезон. Както и след пилотния епизод на настоящия. А то - мале, к'во стана...

Едно голямо нищо, това стана. За дванадесет епизода (досега), Крипке и компания ни върнаха в детската градина на подрастващите телевизионни забавления - сиреч, пети сезон нямаше да е лош, ако беше... първи. Лек хумор, тотално неадекватни към цялостната история и несвързани помежду си серии. Чат-пат - рокендрол. Абе, тук не ставаше ли дума за Сатаната и Деня на Страшния съд?

Гледах и си мислех - шоуто просто не може да изпадне повече. Това беше във времето, преди да се появи епизода с "фен конвента", който изби не само рибата, но и половината останали водни обитатели в околовръст от няколко мили. С тъпотaта си. После гледах и си мислех - едномесечна пауза би трябвало да проветри мозъците на сценаристите. Дай, боже. Още по-после, гледах завръщането на "Свръхестествено" на малък екран, и най-сетне престанах да мисля. Лудница - приемливо. Някакво пъпчиво хлапе обаче да се мушка в тялото на Сам, докато Сам се озовава в тялото на пъпчасал тийнейджър - а Дийн накрая все пак да схване, колкото и да му е кеф още някой да слуша рок и да му'а хамбургери за компания? Дори само по себе си е хилава работа.

Да не говорим - Апокалипсиса, нещо...?

Ей така си отмина и половин сезон. Съгласих се, братята Уинчестър определено имат нужда да си изчистят противоречията, което сигурно минава през странични задачи. Или по-точно - веднъж се съгласих, дваж го приех, третия път го преглътнах. Десетият обаче доста ми се опъна, а цялата рядка бозичка, освен да те прокара, за друго надали ще свърши работа. Къде отиде Антихриста, появил се в един от малкото сносни епизоди, къде отиде Луцифер? Къде заджапаха Конниците, от които се мерна само един, и то в посредствен епизод, а другия само се спомена, бегло-бегло. Къде забравихте Кастиел, дори Боби?

Тези отговори няма да намерите в досега излъчените епизоди от пети сезон, а на самите тях може и да поскучаете. Жалко, наистина. Иначе - кой знае, "Свръхестествено" може и да се гласи за шеста година, вече без Крипке, чиято епична арка да е отпаднала, или нещо подобно, и затова да ни спестява голямата история. Като, наистина, може да продължи да се влачи в тоя тертип до безкрайност, и може би - знае ли човек - да си набере нови фенове, и да започне да си съперничи с "Повик от Отвъдното" (за свободното време на домакините). Отблъсквайки обаче, неминуемо, предишните си почитатели. Рекапитулацията, с две думи, гласи следното - безбожно слаб пети сезон до настоящия момент, в който за капак се очакваше геройски завършек на градиращия сюжет. Един-два прилични епизода, гарнирани с пълна липса на идея. И ако още не сте го започнали - имайте едно гигантско наум.

И дано нещата все пак се променят - остава втората половина от настоящия цикъл, която да измие срама, прахта и цялата комична посредственост от предшестващата я. Ще разберем обаче идните седмици - само да не се окаже накрая, че ще гледаме глупости, докато се стигне до титаничен финал в два епизода арка. По-лошо - здраве му кажи.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3834 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.