Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: The Spy Next Door (2010) (ревю) - Браян Ливънт, Джеймс Гриър, Джонатан Бърнщайн, Детско-юношески, Екшън, Комедия, Алайна Фоли, Амбър В
The Spy Next Door (2010)

Автор: Ангел Генчев, неделя, 24 януари 2010.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Агент под прикритие (2010)

Да започнем отзад напред - малко скучен, но все пак забавен тук и там, новият филм на Джеки Чан в общи линии се зяпа. Пък и иде реч за съвсем очевидно детска лента, така че лесно можем да и простим и повърхностността, и малко беззъбия хумор - поне в по-голямата им степен. Съвсем различен остава въпросът, че хонконгският актьор има не една или две къде-къде по-запомнящи продукции, и "Агент под прикритие" едва ли ще възторгне прекомерно дори най-заклетите му почитатели.

Като всеки уважаващ себе си таен агент, Боб Хо води двойствен живот. Проблемът му е, че и на двата фронта е еднакво напечено - не стигат световните проблеми, но и у дома му се налага да се разправя с три фурии, в лицето на хлапетата на своята приятелка. Нещата обаче се объркват генерално, щом хищната петролоядна бактерия, която Боб стриктно съхранява, попада в ръцете на руски терористи - не без участието на маломерната банда. Е, от тук нататък можете да се сетите какво се случва, а шансът да сгрешите е пределно малък, и така чак до щастливата развръзка.

Джеки Чан крачи бодро към шейсетака, но засега поне не му се отразява, което може всъщност само да ни радва. За съжаление, в "Агент под прикритие" бойните сцени са малко по-ограничени на брой, най-вероятно заради целевата аудитория, но въпреки това все още има какво да се види. Подрастващите екранни герои също се представят добре - за деца във филм не е и някаква изненада - а малко по-безличен е като че ли само поддържащия състав. По-конкретно Били Рей Сайръс, разнообразяващ се изглежда малко от "Хана Монтана", не обаче особено успешно, и Амбър Валета, на която ролята на мама също не позволява кой знае какво.

Русите пък, както може да се очаква, страдат далеч по-осезаемо от болезнен акцент, отколкото от гениална зловредност. Макар че колкото да бъдат отупани от Джеки - работа вършат.

На фона на написаното, чак до там да ви го препоръчам няма да стигна, но всеки от нас е виждал и далеч по-лоши неща от "Агент под прикритие". Друг е въпросът, че чак за кино определено не си заслужава парите, а и дори и билета настрана - не е изживяване като за широк екран. Освен ако, разбира се, изрично не планирате да заведете малките си деца, но пък дори тогава може би по-добре да се спрете на някоя шарена анимация. Този час и половина няма да е чак безвъзвратно опропастен, но сред възможните варианти би се класирал едва около средата, така че все пак имайте едно на ум.


Допадна ли ви този материал? (8) (0) 3636 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.