Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Космически RPG-пуцалки (статия) - RPG, Екшън, Компютърни игри
Космически RPG-пуцалки

Автор: Ангел Марчевски, сряда, 20 януари 2010.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Всъщност, ако трябва да сме акуратни, трябва да наречем този клас „Екшън игри с RPG елементи на космическа тематика”. Очевидно това не е официална категория сред електронните развлечения, но пък не пречи неофициално да ги поставим под един знаменател. Ако тръгнем да разследваме произхода им, най-вероятно ще достигнем до някое старо заглавие от деветдесетте, но вместо това нека се спрем на качествата, сходни за въпросните игри.

За начало, тези пуцалки се характеризират с малък размер - около 1GB, и ниска цена, от порядъка на 20-30 лева. Света в тях наблюдавате от трето лице, а камерата е фиксирана или частично фиксирана - сиреч няма да можете да зяпате в небето, което би натоварило прекалено пакета текстури. В днешно време обаче геймърите не се задоволяват просто да стрелят по разни гадини и тук идва нуждата от РПГ-елементи, така че да можете и да развивате персонажа си - нещо много важно за по-градивно настроените играчи. Става дума за вкарване на някакви основни умения (активни и пасивни), класове и екипировки, с които да се оборудвате. Както ще разберем по-натам, можем да очакваме и разни „ъпгрейди” за героите си. Това, което дърпа тези игри към екшън-приключенския тип, са многобройните логически задачи, с които ще трябва да се справите, за да продължите по-напред. Е, както вече се досещате, на всяко-друго ниво ще се сбивате и с по някое босче. С което се изчерпват и почти всичките им особености, затова нека видим и два примера.

Space Siege

Тук влизате в ролята на сержант Сет Уокър, а съдбата ви е да спасите човечеството от извънземната раса Керак. Което, разбира се, е само върха на айсберга. Ще размахвате футуристични оръжия, ще си поставяте кибернитични имплантанти и дори ще се сдобиете с кучеподобен кибер-асистент. Ултимативната дилема остава изборът колко точно от човешката си природа ще пожертвате, за да спасите човечеството. Ще се сдобиете с няколко различни екзотични пуцалки, който ще можете да ъпгрейдвате чрез плячкосаните от противниците си чаркаляци. Всъщност, въпросният чаркаляк е основният ресурс в играта и ще ви послужи за доста цели. В зависимост от решенията, които вземате, ще повлияете и на изхода на играта, която се радва на цели три различни финала.

GREED: Black Border

Години напред в бъдещето, технологичната еволюция е довела до колонизирането на нови светове. Нещата обаче отиват на зле, когато хората откриват безценния елемент Икариум и петте основни колонии започват да воюват помежду си. Играчът влиза в ролята на боец от елитно военно поделение, който ще се бори за оцеляване из космическите съоръжения, неподозирайки, че всъщност се намира в центъра на събитията. Преди приключението да започне, ще изберете между три класа войници - снайперист (специализиран в далекобойни сражения), пехотинец (балансиран командос със зенитка) и главорез (унищожителен в близък бой). В графично отношение GREED е по-екзотична от Space Siege, но за сметка на това е значително по-тежка, всъщност бих казал дори прекалено тежка за този клас игри. За сметка на което пък предлага и мултиплеър.

Разбира се, има още много подобни игрици, някои наподобяват изброените, други – не толкова. Може спокойно да допълним, че по принцип не се характеризират със силна атмосфера или завладяващ саундтрак, но пък могат да бъдат много занимателни, особено ако търсите нещо по-неангажиращо.


Допадна ли ви този материал? (2) (1) 3914 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (10) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.