Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: 14.01 - Протест срещу Закона за електронните съобщения (обзор) (статия) - Гражданско общество, Интернет, Протести
14.01 - Протест срещу Закона за електронните съобщения (обзор)

Автор: Ангел Марчевски, четвъртък, 14 януари 2010.

Публикувано в Статии :: Публицистика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Много се изговори по повод гласуването на Закона за електронните съобщения, затова няма още веднъж да ви занимавам с политика, а просто ще отразя преминаването на самия протест. Събитието под лозунга „България не е Биг Брадър“ започна в 11 часа днес, на 14-ти Януари, пред Народното Събрание, както бе планувано още в началото на годината, с надежда се засече със самото гласуване на закона на първо четене. Протестът бе организиран от ПП ЗЕЛЕНИТЕ, съвместно с групата „България е наша“ и „Електронна граница".

Не мога да кажа, че бе голям протест, но затова пък бе добре организиран. Събраха се 100-150 души, предимно млади интелектуалци – будни хора (а дано повечко такива), тук-там се виждаха металисти, журналисти и някое друго застаряващо хипи, а също и няколко групички ученици от съседното училище. Имаше представители на БНРП (Българска Национално-Радикална Партия) и „Асоциация на свободното слово”. До паметника бе издигната сцена, на която по едно време се появи и Васко Кръпката, да изрази подкрепата си с няколко парчета.

За съжаление, озвучаващата апаратура бе предвидена главно за речи, затова китарата на добре познатия ни рокаджия не се чуваше особено, но все пак е важна идеята - Васко бе черешката на сладоледа. Представители на организаторите изкараха няколко патриотични речи, но тълпата не скандира много (явно преобладаваха по-тихите хора). Раздаваха се стикери и сигнално-жълти елечета с надпис „Аз не съм терорист” на гърба, безплатно, докато будно „чиче” въртеше търговийка, продавайки български флагчета по... 20 лева парчето.

Типично по нашенски, събитието не мина и без простотии, този път от страна на групичка ученици, награбили стотина от пропагандните стикери. Няколко хлапета бяха стабилно облепени дори по лицата и се правеха на забавни пред камерите на бТВ. Точно заради тези ученици възникна скандал между тях и организаторите, но до бой, слава богу, не се стигна.

Полицаите бяха завардили съседните преки и улички, но на самия площад имаше слабо присъствие. Всъщност явно и пазителите на реда не са очаквали голям протест, в което бяха напълно бяха прави.

Към 14:00 протестиращите се поразотидоха по живо, по здраво, с леко задоволство и известно количество разочарование, породено от малките мащаби на събитието, сред тях и един сивостенец. Можем все пак да се надяваме, че протеста няма да остане незабелязан. За пореден път ще тестваме наглостта на управляващите.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 2943 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (6) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.