Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Lesiem - Times (2004) (ревю) - Електронна музика, Поп, Рок, Lesiem
Lesiem - Times (2004)

Автор: Ангел Марчевски, четвъртък, 10 декември 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Lesiem - Times
2004, Epic/Sony

Tracklist:
1. Humilitas (Humanity) ; 2. Temperentia (Moderateness); 3. Caritas (Charity); 4. Fides (Belief); 5. Justitia (Justice); 6. Patentia (Patience); 7. Spes (Hope); 8. Prudentia (Prudence); 9. Times; 10. Invidia (Envy); 11. Vanitas (Vanity); 12. Fortitudo (Fortitude); 13. Bonitas (Goodness)

Някои от вас без съмнение ще се запитат защо съм решил да пиша за безизвестна група, чийто последен албум е от преди 5 години. Истината е, че слушайки популярните изпълнители и еталоните в жанра, понякога пропускаме произведения, които заслужават да се чуят. Ако някой каже, че щом не са известни, най-вероятно има причина за това - ще е прав, но причината не е в лошото качество на музиката, а факта, че въпросният жанр е малко или много нестандартен, а за капак на всичко е заимстван и от други такива.

Lesiem започва през 1999 като музикален проект на немски продуценти. Комбинира елементи от рок, поп, електронна, хорова и енигматична музика, като резултата от този стилов коктейл се доближава най-много до ембиънт жанра. Ако все още не си представяте точно за какво говоря, ще спомена лидерите в категорията – френската Era и норвежците от Amethystium (вярвам всички сме чували Era – Ameno), пък и дори Within Temptation, въпреки че последните са по-скоро готически метъл. През 2000 Lesiem излиза на белия свят с албума "Mystic, Spirit, Voices", който се представя изключително добре в класациите, а през 2003-та се появява и втория им албум - "Illumination". Първите два остават нещо като прелюдия към най-успешната им творба, а именно "Times", издаден през 2004 г. По-късно, в Щатите, същият бива преиздаден и под името "Auracle". Съществуват също така и няколко сингъла.

Нежната и същевременно епична музика на Lesiem представлява едно мистично душевно пътешествие във времето и пространството. Особено тези от вас, които са по-възприемчиви към този тип музика, ще се съгласят с факта, че парчетата от албума са силно въздействащи и доста емоционалнно наситени. И можем само да се надяваме, че продуцента и композитор Алекс Венде, лидер на целия проект Lesiem, ще успее да вдъхнови Хора на Берлинската Опера да създадат още някой запомнящ се албум. Слуховете предполагат, че точно това може и да се случи - дори на официалния сайт на проекта е обявено, че работата по четвъртия албум върви, макар и последната новина да е от преди цели две години - а междувременно остава възможността да се насладим на досегашните им записи.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 2975 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

Читателите на тази статия се поинтересуваха от:

Grand Theft Auto IV
Romeo Verzik - Rock'N'Roll Az Еlet (2007)
I Could Never Be Your Woman (2007)
Chef a la Bulgar
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.