Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: John Barrowman - Music, Music, Music (2008) (ревю) - Поп, Джон Бароуман
John Barrowman - Music, Music, Music (2008)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 26 ноември 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

John Barrowman - Music, Music, Music
2008, Sony BMG

Tracklist: 1. What About Us?; 2. Can't Take My Eyes Off You; 3. You'll Think Of Me; 4. I Made It Through The Rain; 5. You Don't Have To Say You Love Me; 6. Right Here Waiting; 7. Uptown Girl; 8. Both Sides, Now; 9. Angel; 10. I Know Him So Well (w. Daniel Boys); 11. I Am What I Am; 12. From A Distance; 13. I Know Him So Well (solo)

Невинаги е лесно да си фен - не стига конкретното заглавие, ами след това ти се налага да ровиш всевъзможни биографии, да следиш изявите на най-разни хора и дори от време на време да се оборудваш с артикули, които иначе никога не би и погледнал. Далек-сапунерка, например. Разбира се, в случая нещата далеч не са толкова крайни, макар че иде реч за абсолютно същия Джон Бароуман, придаващ различен оттенък на думата омнипотентен в "Торчууд" и четвъртите серии "Доктор Кой", въплътявайки се в ролята на капитан Джак Харкнес.

Съвсем друг е въпросът, че шотландецът, подобно на голяма част от своите колеги на Острова, всъщност е още по-популярен като театрален актьор, а в частност - изпълнител в мюзикъли, и то както на лондонска, така и на бродуейска сцена. А погледнато от тази страна вече, съвсем не звучи толкова изненадващо, че Бароуман намира време и да запише по нещо, измежду всичко останало.

"Music, Music, Music" е вторият му поп-албум от иначе общо пет, два от които обаче посветени именно на мюзикъл-сцената, а един - конкретно на американския композитор Коул Портър. Самият запис е съставен изцяло от кавъри, с изключение единствено на пилотното парче "What About Us?", при това на относително известни песни, допълнително реаранжирани по такъв начин, че да звучат достатъчно сходно, за да се слуша албума като едно цяло. Въпреки това обаче, не може да не се отбележи забележителната лекота, с която Бароуман се справя с широк спектър първоизточници, вариращи от Ричард Маркс и Били Джоуел, та чак до Сара Маклоклън или Дъсти Спрингфийлд.

Разбира се, албумът автоматично става приятен за слушане дори само с подбора на песните, които съдържа, като може би наистина най-голям интерес представлява авторския сингъл. "What About Us?" всъщност се оказва доста приятен, модерен мелодичен поп-рок, и дори ме накара да си задам въпроса защо всъщност няма повече такива - не, че реално мога да си отговоря на него. Хубавото в случая обаче, е че Бароуман изглежда се е заел малко по-сериозно с музикалната си кариера, и всъщност буквално преди дни (на 16-ти този месец) пусна и концертно DVD от турнето си по-рано тази година. Дали това ще значи още албуми и повече авторско творчество - тепърва предстои да разберем, но пък в крайна сметка няма нищо лошо в това да се надяваме малко.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3235 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.