Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Къде са ми детските филмчета: "Пиратите от Тъмния пролив" (ревю) - Дейвид Киршнер, Анимация, Детско-юношески, "The Pirates of Dark Water", Сериали, Телевизия
Къде са ми детските филмчета: "Пиратите от Тъмния пролив"

Поредици: Къде са ми детските филмчета?

Автор: Иван Ж. Атанасов, четвъртък, 12 ноември 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Завладяващ свят, добра анимация, интересна история. Това кара хората да казват за новите филмчета, че "просто не ги правят като едно време". В последно време на големия екран излизат ленти от рисувания жанр, които в най-общия случай не са рисувани, често нямат история или ако имат, то тя е повече за възрастните, по-сериозна - сакън да не каже пресата, че няма социален елемент - и като цяло рядко едно дете наистина може да се забавлява с новите проявления на насоченото към по-младата аудитория кино. Тъй че освен да си припомним някои хубави моменти от миналото, чакайки новия Шрек, Уоли или някой друг рядък диамант, друго не ни остава.

Сюжетът на "Пиратите от Тъмния пролив" е простичък, но напълно достатъчен. Светът на пиратите е завладян от ужасяващата тъмна вода. Младият принц на Руул, именуван Ран, бива забъркан в приключение за спасяването на извънземничеството от тази напаст, като за целта трябва да събере тринадесет магически съкровища. На пътя му застават множество злодеи, най-отличаващият се от които е пиратския капитан Блот, който иска съкровищата за себе си. Както, естествено, и редица тъмни и не чак толкоз тъмни създания. А до него - готини персонажи, като буквално странната птица Нидлър, Тула, мошенникът и пират Йоз, веселият Зули и т.н.

И тъй, вървейки с Ран по стъпките на баща му, само че без посоката към провала, зрителят се забавлява с лафове, забавни истории, странични сюжетни линии, свеж хумор и оригинални хрумвания на сценаристите. Наслаждава се на рисунък, който като че ли скоро няма да се види, особено по Картуун нетуърк, и... изобщо се отвлича от проблеми, мисли и други натоварващи неща. Децата пък си представят какво би било да бъдеш в тоя свят, колко би било забавно и героично...

Като че ли последното е и голямата разлика между повечето от новите или абсолютно лишени от смисъл и нотка на забавление анимации, или онези препълнени със смисъл – преди имаше филмчета, които събуждаха въображението, мечтите, а не набиваха идеи в детския мозък. И това беше най-хубавото. И освен с надежда, че в бъдеще отново имаме възможността да се наслаждаваме на подобни заглавия на малкия екран, не виждам с какво можем да завършим.


Допадна ли ви този материал? (7) (0) 7083 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.