Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Saw VI (2009) (ревю) - Кевин Грютерт, Маркус Дънстан, Патрик Мелтън, Мистика, Трилър, Ужаси, Атина Карканис, Бетси Ръсел, К
Saw VI (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 07 ноември 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Убийствен пъзел 6 (2009)

"Убийствен пъзел 5" не беше лош филм. Имаше всичко, което търсят феновете на поредицата, но в добавка на това още нещо – нищо чак толкоз ново, неочаквано или нетипично. Краят пък предвещаваше едно дори още по-скучно продължение, така че не един и двама зрители навярно биха се отказали от това удоволствие, дори само на тази база. Случаят с шестата част обаче е съвсем различен. И ако трябва да бъдем честни, трябва още в увода да кажем, че въпреки всички очаквания, това, което са направили Кевин Грютерт и компания, спокойно може да се класифицира като най-добрият филм от втората половина на пъзелите.

Защо? От една страна инкорпорира най-доброто от предшествениците си, от друга е достатъчно различен, дори само с това, че има ясна посока, в която върви действието, на която стъпва значително по-солидната история и... обяснява почти всичко, което беше останало необяснено. Оказва се, че всеки един герой появявал се в някой момент има значение, че всяко едно действие е допринесло за тази или онази случка и в крайна сметка за финалния резултат. И така зрителят получава в крайна сметка едно макар и леко позакъсняло обяснение, ако изобщо за такъв тип ленти такова е необходимо, и ясен край.

А всъщност в "Убийствен пъзел 6" се случва далеч повече от това. Самият пъзел е налице, елегантен, интересен. Насилието преспокойно може да се нарече естетично, като ако изобщо подобна дума би могла да се използва в такъв смисъл, това определено е случаят. Така че дори ако зрителят е от онези, които зяпат не заради някой драматичен обрат, или смисъл, а просто заради шоуто – то въпреки всичко казано досега е гарантирано. С две думи има за всекиго по нещо.

Капаните са определено едно от най-ужасяващите досега, като показаното на екрана наистина като че ли качва летвата доста нагоре, за всеки, който би решил да твори в жанра. Почти съм сигурен, че на места дори най-заклетите почитатели на насилието на големия екран биха поизтръпнали. Като особено първоначално, направо да не ти се ще да си помисляш, какъв мозък би могъл да роди подобна бруталност, и още повече да не ти се ще да срещаш същия като превърти.

В заключение можем само да добавим, че актьорската игра също е достатъчно убедителна, дори бих казал добра. Оператора си е свършил чудесно работата, но като че ли от гледна точка на музиката нещата можеха да са далеч по изпипани. Историята, както споменахме е налице, солидна и осезаема. Обратите и те са там, или ако решим да направим едно обобщение бихме могли просто да кажем, че "Убийствен пъзел 6" си заслужава отделеното време.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3782 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.