Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Brainstorm - Memorial Roots (2009) (ревю) - Метъл, Пауър метъл, Хеви метъл, Brainstorm, Нови албуми
Brainstorm - Memorial Roots (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, петък, 30 октомври 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Brainstorm - Memorial Roots
2009, AMF Records

Line-up:
- Andy B. Franck – vocals
- Torsten Ihlenfeld – guitars, backing vocals
- Milan Loncaric – guitars, backing vocals
- Antonio Ieva – bass
- Dieter Bernert – drums

Tracklist:
1. Forsake What I Believe; 2. Shiver; 3. The Conjunction of 7 Planets; 4. Cross The Line; 5. Nailed Down Dreams; 6. Blood Still Stains; 7. Ahimsa; 8. The Final Stages of Decay; 9. Victim; 10. When No One Cares; 11. Would

Един албум може да бъде обрисуван по няколко начина. Този факт е важен, тъй като понякога в тази дейност се включват изрази като много музикантски, изключително качествен и пълнокръвен и като мелодии, и като използвани изразни средства, и като подходящо подбран стилов микс, при това всичко с добро изпълнение. Проблемът е, че тогава най-често става дума за музика, която не се харесва на заклетия почитател на стила, в който пребивава групата, съответно и на половината пишещи братя, занимаващи се с дисекция на разни ми ти тави.

Все пак, ако не сте закостенял метъл със специализация в пауър варианта, и искате да чуете приятна музика, която не ви пили мозъка, но едновременно с това е достатъчно тежка, добре изпълнена и гарнирана с щипка епос, то "Memorial Roots", напук на някои негативни отзиви определено е за вас. Защо? Получавате си тежките китари, добрия вокал в лицето на Анди Франк, но без риск новозакупеният диск да изпадне от полето на музиката и да попадне при шума.

Всъщност още с интродукцията на човек му става ясно, че последното е гарантирано. Натам получаваме солидна компилация, почти без пълнежи, като вместо да звучи монотонно, монолитността е постигната благодарение на многообразието. Отделните парчета варират между по-меко звучене, малко прогресив части и солиден пауър и от време навреме типичните за стила епични вокални химнопения. В инструментално отношение пък всичко е добре изпипано, така че никъде няма опасност слушателя да остане разочарован от някое несъвършенство. Пък и не би трябвало да се очаква подобно нещо, когато говорим за осми студиен албум на банда, извоювала си доста добро име на сцената.

Тъй че препоръката ми е ясна, ако обичате по-твърдите стилове и едновременно с това предпочитате нещо, по-меко и мелодично, новият албум на немската банда определено е за вас. Ако пък сте почитател на Анди Франк и компания, то би било достатъчно само да кажем, че "Memorial Roots" е сто процента Брейнсторм. А повече от това не е необходимо, тъй като навярно след това вече ще сте тръгнали към най-близкия реален или интернет музикален магазин.


Допадна ли ви този материал? (5) (1) 3455 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.