Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Играта на играчите: Хари Потър в НИИЧАВО (статия) - Ролеви игри, Ролеви сетинг
Играта на играчите: Хари Потър в НИИЧАВО

Автор: Т. Христов, сряда, 20 юли 2005.

Публикувано в Статии :: Други; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

(линия от Сивостенския Игрови Портал)


След взривоопасното фентъзи " Даная", която беше представено в един от предните броеве, дойде ред да кажем няколко думи за линия с леко затихващи функции. Въпреки че сега се гърчи в предсмъртни мъки, тази линия беше абсолютният летен хит миналата година, невероятния блокбастър, който изкърти всички сивостенски класации с бройката си участници. Иде реч за игра по " Хари Потър".

Българската наука след промените пропадна в дупката на световната нищета, научни сътрудници се научиха да варят ракия в лабораторни условия за да не умрат от глад, ядрени физици минаха на студен синтез, че да пестят от електричество и т.н. и т.н. Не по различно е положението в единственото българско училище за магия, а именно НИИЧАВО към БАН. Не достигат средства да се отремонтира жилищния фонд, няма пари дори за обичайната столова, в която да се разхождат хлебарки с нормални размери, а да не говорим за условията, при които се провеждат редовните учебни занятия. С една дума децата страдат ("кви деца бе, изроди са тва"), българската магия страда. Но на фона на всеобщата разруха стърчи гордият профил на директорката Хаджикарапопдървеняшка, тя може да е стара номенклатура, но знае как да опази повереното й училище читаво.

"И ако преподаватели и студенти сме си отговорили на въпроса, как един магьосник трябва да мисли и действа в рамките на едни нови социални и икономически отношения, характерни за информационното общество, значи сме изпълнили мисията си.
Мисията на училището, обаче, е не само да подготвя магьосници за всекидневната практика, а да тласка напред развитието на магическата наука. Умението, с което някои от вас ще правят магиите и заклинанията, сигурността и дълбочината на вашите изследователски анализи, изобретателните ви хрумвания ни правят нас, вашите учители, щастливи свидетели на ранното съзряване." (из реч за откриване на учебната година)


Но директорката не е самотен войн в борбата й за спасяване на българската магия - подкрепят я верните й съратници професор Лития Карбоника (известна с невероятния си труд "Интимен строеж на материята") и зам-директорът и момче за всичко доцент Петров. Изключително ерудираният преподавателски състав е допълнен от такива светила като академик Распутин и професор Лайденфрост.

Какво би било обаче едно училище за магия и вълшебство без тези малки, сладки, палави и жадни за наука ученици? Ето ги и тях - завеяната Ана Петрова (изтръгваща чистосърдечен вик "неее-нееее" от околните), поборникът в първо лице единствено число Стилян Боримечков, вампирският потомък и кралят на детското порно Драгостин Дин Теи, съблазнителната Перла Маренска, войнстващият революционер Мани и ред други. Изтъкната институция като НИИЧАВО поддържа своето реноме чрез богата обменна програма - в България довършват обучението си всезнаещата японка Уруми и Звиад Пироманшвили, племенник на арменския поп. В духа на традициите всяко дете притежава и личното си магическо животинче (макар че връзкарките имат по няколко) - из сградата търчат, премятат се и лудеят прасе-сексманиак, пингвин с артистични наклонности, мъдър лешояд, дребен орангутан, глутница котки и таралеж. Истински неовладян хаос ако не бяха некоронованите опори на училището - истински греди на прогреса - местният майстор Байчото Колю Шмекеровски и готвачката-хигиенистка кака Сийка, която за късмет е и майка на Колю.

И така - време е за началото на учебната година. Нищо не е готово, затова се налагат няколко бързи академични съвета, на които се обсъждат въпроси от изключително важност като цвета на дръжките на вратите на отделните домове. Вече пристигат първите ученици, неукрепналите им магически сили рушат и малкото здрави помещения в училището, да не споменаваме пък любимия фонтан на Байчото в двора. Но над привидно веселото и безоблачно небе надвисват тежки, мрачни облаци - Драгостин е приет по спешност в болница заради алергичен шок от чесън, причинен (волно или неволно) от грузинчето Звиад. Майката на Драго - изтъкнатата вампирка графиня дин Теи - за да си отмъсти, напада училището и отвлича кака Сийка. Вбесен от подобно нагло отношение Колю събира няколко верни приятели и се готви да се впусне по следите на похитителите. Учителите решават да се присъединят и под предлог, че отиват на Балканиадата по куидич в Румъния, натоварват една маршрутка с деца, багаж и друга менажерия и поемат на специалната си мисия да спасят майка му на Колю...

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=3355


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3669 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (10) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.