Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) (ревю) - Стивън Сомърс, Дейвид Елиът, Стюарт Бийти, Екшън, Адевале Акинуйе-Агбаже, Брендън Фрейзър, Бюнг-хун
G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 13 август 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

G.I. Joe: Изгревът на Кобра (2009)

Мине не мине някой месец и се пръкне поредния ефектен пуканкогълтач, в който човек да оплакне очи, лишавайки се от час и нещо свободно време и някоя друга мозъчна гънка. И сякаш без това да представлява някаква изненада, новата широкоекранна дрънкалка отново се основава на комикс, макар че по същество историята е малко по-сложна.

Всъщност, преди книжките на Марвел, "G.I. Joe: Изгревът на Кобра" има и други предшественици извън рамките на киноизкуството - популярната отвъд Атлантика линия милитаристични екшън фигурки, както и доста грозноватия анимационен сериал, задържал се два сезона на екран в средата на осемдесетте години на отминалия век. Вероятно това до голяма степен ви дава вече представа и за сюжета, и едва ли ще останете излъгани в предположението си. На дневен ред излиза поредната суперзлодейска клика, целяща да стъпче колкото се може по-голяма част от познатия свят, срещу която ще се изправи свръхсекретното поделение на генерал Хок. Е, поне не може да се отрече, че в духа на международното сътрудничество и XXI век организацията е мултинационална, макар че това едва ли има кой знае колко голямо значение за качествата на лентата.

От тук нататък едва ли има много специално какво да се отбележи. "Изгревът на Кобра" не страда от някакви изблици на излишна оригиналност, особено предвид че нанотехнологиите отдавна не минават за такива, и основното, с което представлява интерес, е гигантското количество екшън. При него все пак трябва да се признае, че и хореографията, и специалните ефекти са на очакваното високо ниво за подобен тип продукция, а в съчетание с няколкото по-успешни попадения при лафовете забавлението като цяло е гарантирано.

Естествено, за по-сериозни неща като сюжет, диалог или актьорско присъствие е малко несериозно да се отваря дума. Може би известен повод за радост ще има мъжката част от публиката, която ще може да се наслади на чешката хубавица Каролина Куркова, на Рейчъл Никълс, както и на Сиена Милър, която изглежда доста впечатляващо в злодейска роля и с гарваново черна коса, докато нежната половина - ако въобще се захване с подобна лента - все пак ще може да се порадва на Чанинг Тейтъм. Играта сама по себе си е напълно задоволителна за целите на филма, но пък и той не предполага някакви виртуозни изпълнения.

Въобще, в резюме, ако ви е дошло настроението за нова доза дъвка за окото, "G.I. Joe: Изгревът на Кобра" е поредната удобна залъгалка, с която кино-фабриката Холивуд може да ви примами в киносалона, като в края на втория час най-вероятно ще излезете доволни от него. Но с това се изчерпва и абсолютно всичко, на което можете да се надявате.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3228 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.