Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Блиц ревю. Gears of War 2: All Fronts Collection (ревю) - Epic Games, Third Person Shooter, Gears of War 2, Xbox, Компютърни игри, Нови игри
Блиц ревю. Gears of War 2: All Fronts Collection

Автор: Димитър Грозданов, сряда, 12 август 2009.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Какво е “All Fronts Collection”?

“All Fronts Collection” е добавка към играта Gears of War 2, достъпна през Xbox Live за притежателите на Xbox 360. Тя съдържа едно изтрито ниво от кампанията на играта - “Road to Ruin” - както и всичките 19 карти, излезли досега с Combustible, Flashback, Snowblind и Dark Corners пакетите. Цената е 1600 MSP (Microsoft Points), което е приблизително равно на 20 долара.

Каква е разликата между “Dark Corners” и “All Fronts Collection”, излезли по едно и също време?

“Dark Corners” съдържа само новите седем карти – Memorial, The Allfathers Garden, Nowhere, Way Station, Hightway, Warmachine и Sanctuary, както и нивото “Road to Ruin”. Това е пакетът, предназначен за феновете на Gears of War 2, които са закупили предходните add-on-и за играта и нямат нужда от цялото съдържание на „All Fronts Collection”. Той се предлага на по-ниската цена от 1200 MSP (15 долара).

За съжаление, „Dark Corners” е причината да не видим и издание на диск на новия пакет, тъй като твърде много фенове се почувстваха едва ли не предадени от Epic заради значително по-ниската цена спрямо предходното сваляемо съдържание, което вече бяха закупили. За това и от фирмата разработчик се отказаха от идеята, свалиха цената и решиха да разпространяват изцяло дигитално. С малки изключения, настоящото ревю ще разгледа основно „Dark Corners”, тъй като реално то е новото в света на Gears of War 2.

Геймплей

Дали ще ви допадат новостите, донесени с последния add-on на Epic Games, зависи силно от това какво очаквате от тях. „Road to Ruin” е хубава причина да се върнете към сингъла на Gears, но е по-скоро подправка към основното ястие, а именно седемте нови карти. Не защото е толкова лош или толкова кратък, но пък и не е нищо особено. Т.нар. „стелт” метод за минаване на нивото е по-скоро досаден, отколкото интересен, тъй като става въпрос най-вече за дебнене на пазачи и правилен тайминг на придвижване. Ако вместо с промъкване решите да влезете с резачките напред, нещата вече стават далеч по-интересни – нивото е сравнително трудно, с много и разнообразни врагове, както и интересен дизайн.

Новите седем карти пък са достатъчно интересни и добре балансирани, а четири от тях вероятно ще ви станат любими, тъй като са наистина интересни и по-различни от всичко, което сте виждали досега в Gears of War. Заслужават, поне според мен, да бъдат отличени Memorial, Nowhere, Sanctuary и Way Station, които определено хванаха вниманието ми. Ако сте фен на онлайн играта, спокойно може да прекарате двайсетина часа, докато изкарате всички ачийвмънти и започнете да се отегчавате от играта.

Струва ли си?

Дали тези 20 (15, ако искате само Dark Corners) долара не могат да отидат за по-добра кауза, решавате само вие. Ако единственото, което ви интересува, е новото ниво от кампанията, по-добре изчакайте някой Deal of the Week, когато пакетът ще бъде пуснат на половин цена. Ако обаче сте почитатели на съревнованията в Gears of War, и особено ако не сте поръчали предходните add-on-и, то „All Fronts” със сигурност ще ви сервира свежа порция гейминг до края на лятото. Сделката е една от най-добрите тази генерация и вероятно няма да съжалите за парите си.

Как да свалим?

За съжаление, невъзможно е да свалите пакета с българско IP. Виновни за това са германците – Gears of War 2 е забранена в държавата на вурстовете, поради което Майкрософт заключват съдържанието само до страните в Xbox Live, които нямат проблеми с виртуалната кръв. Тъй като България изобщо не е страна, поддържана от Xbox Live, това порязва и нашите крилца.

За да свалите съдържанието трябва да направите следното. Намерете VPN с американско или английско IP (в зависимост от това, в коя държава е регистриран Xbox акаунтът ви) променете IP-то на компютъра си, след това share-нете връзката към вашата конзола.

Помнете, че пътища винаги има, важно е желанието. На пожелалите – успех и приятна игра.

--
Уточнение: Оценката към статията е поставена на "All Fronts Collection", като идва да покаже съотношението между количество, качество и цена, както и сравнението им спрямо DLC-тата на други игри на пазара. Що се отнася само до "Dark Corners" - реалната оценка е 8/10.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 3599 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.