Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: My Life in Ruins (2009) (ревю) - Доналд Петри, Марк Райс, Комедия, Романтика, Алексис Георгулис, Алистър МакГоуън, Йън Оджилви, Каръл
My Life in Ruins (2009)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 11 август 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Моята голяма гръцка свалка (2009)

Идва един летен момент, в който маратона от леки комедии, съпътстващ слънчевото настроение на отпускарския сезон, започва да става малко досаден. Това едно на ръка, но и самата гръцка свалка се оказа някак почти безсолна и толкова безобидна, че филмът може да намери като че ли само едно приложение - слаба разтуха за най-горещите часове, когато плажът е забранена територия.

Не че "Моята голяма гръцка свалка" е конретно недомислена или недоработена в някое отношение. Просто в нито едно от тях лентата не представлява нещо кой знае колко примамливо, и ако не беше за разнообразие екзотичната обстановка на южната ни съседка, то вероятно щеше да бъде съвсем незабележима.

Всъщност, ако трябва да се опише с две думи, поредната романтика за това лято минава в графата туристическа комедия. Сиреч, любовта отново ще бъде изникне там, където най-малко се очаква - любопитно, какво ли пък щеше да стане, ако веднъж се озовеше където се предполага да бъде - но в компанията на разнородни посетители от далечни страни и на фона на гръцки пейзажи.

Дори и това обаче нямаше да е толкова безпредметно, ако не бяха скучно подбраните типажи - откровено несмешна е тумбата типични американци, а с нищо не спомагат нито класическите британци, нито пък горещите испанци. Пък и домакините не изглеждат съвсем в ред. Обобщено, шаржът на народностна основа, който неизбежно съпътства туризма в комедиите, е чисто и просто слаб. А без него от една най-обикновена романтична авантюра няма какво толкова да се очаква.

Отделно, че самата Гърция е доволно популярна дестинация и чак екзотично звучи малко крайно - да не говорим, че няма да е кой знае колко нередно да я сложим под общия знаменател на Средиземноморието, където ще се влязат и кино-институции като Франция и Италия. Т.е. дори да премахнем факта, че сме само на няколкостотин километра от мястото на действието, пак остава един безброй филми със сходно присъствие и визия.

Иначе, забавни моменти все пак има - макар и не чак толкова много и доста изтъркани от употреба. Актьорската игра също е като цяло задоволителна, а и атмосферата на филма е ако не друго, то ведра. Но както споменах в началото, с подобни качества "Моята голяма гръцка свалка" подхожда на доста определени скучни моменти, в които наистина няма какво друго да се прави. В противен случай, дори в своеобразния поджанр съществуват далеч по-качествени и любопитни в едно или друго отношение ленти, които си заслужават далеч повече гледането.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3220 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.