Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Крими серии: Castle (ревю) - Андрю У. Марлоу, Драма, Комедия, Криминален, Сериали, Бейли Чейс, Дан Кастеланета, Джон Хуертас, Джо
Крими серии: Castle

Поредици: Криминални сериали

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 16 юли 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация, На малкия екран; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

И на Нейтън Филиън му се усмихна късмета. След години воаяжи из най-разни сериали, сред които най-тежък безспорно остава провалът на "Файърфлай", но пък неизменно в ролята на някой устат персонаж, канадецът най-сетне попадна на онази, която да му пасне като ръкавица. А както повелява традицията - Рик Кесъл е чешит от висшия ешелон.

Свръхуспешен автор на криминални романи, всъщност по стечение на обстоятелствата Кесъл се озовава точно до извора на историите си - полицейско управление в Ню Йорк, отдел "Убийства". В крайна сметка, случаят, не без негова помощ, е разрешен, но както се казва - апетитът идва с яденето - и под претекста, че събира материал за новата си поредица, писателят се оказва за залепен за също толкова апетитната детектив Кейт Бекет. Разбира се, без да пропускаме и безкрайните връзки, които мултимилионерът има под ръка.

Макар и доста неловко в своето начало, сътрудничеството между двамата все пак намира обща почва - колкото и вдетинен несериозник на пръв поглед да е Кесъл, като всеки добър автор се е поставял на мястото на достатъчно голям брой от собствените се герои. И на практика не само, че криминалният му опит не отстъпва особено на този на редовите полицаи, но и писателската му гледна точка върху престъплението като история определено излиза малко или повече извън шаблона. Това обаче е само едната страна на медала. Криминалните случаи са определено интересни, представляват достатъчно предизвикателство за зрителя, но истинското удоволствие е в действащите лица.

Може би наистина хубавото е, че целият набор герои общо взето си поделя действието - естествено, водещият тандем е с едни гърди напред, но никой не взема чак толкова голям превес. Самата Бекет, в ролята Стана Катич, е доста сериозно ченге с бърза мисъл, не оставящо на сътрудника си по неволя да обземе целия процес по разследването - а още повече, не толкова далеч назад по остроумие от Кесъл, с винаги готовата му реплика в уста, и хапливите им диалози наистина могат да те разсмеят от сърце. А ако това не е достатъчно, на помощ идват детективите Райън и Еспозито, капитан Монтгомъри и доктор Периш, от едната страна, а от другата - петнайсетгодишната дъщеря на Рик, Алексис, неговата майка, застаряла актриса с любов към питието, и дори бившата му жена или пък кмета, и като обобщение на всичко това - постоянните неудобни ситуации, в които всички те поставят едни други.

Иначе казано, наистина добра кримка и чудесна комедия - десетте епизода на първи сезон се оказват приятно предястие, което за радост този път не потъна в забрава. Героите си намериха точните места, а както изглежда самата история тепърва има накъде да се развива. Съответно, на 21 септември, се очаква да стартира и втория сезон на телевизионното шоу, като наистина може само да се надяваме, че ще се задържи и по-дълго на екран.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 4866 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.