Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Obituary - Darkest Day (2009) (ревю) - Дет метъл, Obituary, Нови албуми
Obituary - Darkest Day (2009)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 15 юни 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Obituary - Darkest Day
2009, Candlelight

Line-up:
John Tardy – vocals
Ralph Santolla – guitars
Trevor Peres – guitars
Frank Watkins – bass guitar
Donald Tardy – drums

Tracklist: 1. List of Dead; 2. Blood to Give; 3. Lost; 4. Outside My Head; 5. Payback; 6. Your Darkest Day; 7. This Life; 8. See Me Now; 9. Fields of Pain; 10. Violent Dreams; 11. Truth Be Told; 12. Forces Realign; 13. Left to Die

Само с осем албума за 24 години, и въпреки това Obituary остават едно от титаничните имена в дет метъла, банда-основоположник на жанра, излизането на всеки пореден албум на която незабавно се превръща в събитие от огромно значение. Особено пък когато на феновете се наложи да почакат в продължение на повече от година, след като сингъла "Left to Die" се появи още през януари 2008.

Наистина, междувременно - през февруари месец т.г. - братята Тарди изкараха "Bloodline", при това заедно с новия си водещ китарист Ралф Сантола, което общо прави повече от половин Obituary, и почитателите на дет-класиците от Тампа, Флорида, имаше с какво да си запълнят времето. Но половинката си е половинка, а цялото - повече, и ето че на преден план излиза "Darkest Day".

Като стана дума за класика, американската банда не е сред онези, които експериментират безкрайно много със стила, и ако кажем, че новата им тава до голяма степен си е добрият, суров старовремски дет, който сме свикнали да чуваме от съвременниците им, а в техния случай - и известен дуум-привкус в немалко от парчетата - то ще е доста точно определение. По-специално може би трябва да се отбележи самия Сантола, който прави поредица от сола и като цяло затвърждава доброто впечатление, оставено още в "Xecutioner's Return" (както и в страничния проект на братята), особено след като имаше съвсем нелеката задача да замени на поста дългогодишния китарист на Obituary Алън Уест - а подобни смени съвсем не винаги са дори успешни. И, разбира се, не можем да пропуснем неостаряващия и разпознаваем от първата нота рев на Джон Тарди.

Въобще, ако сте техни почитатели, както и на дета като цяло, имате един огромен повод за радост. Албумът излиза официално на 31 юни, след което най-хубавото нещо, което можете да направите, е просто да се снабдите с него и да го завъртите веднага.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 2962 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.