Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series: The Listener (ревю) - Майкъл Еймо, Сам Игън, Драма, Криминален, Фентъзи, Антъни Лемке, Арнолд Пинок, Енис Есмер, Колм Фиор
SciFi Series: The Listener

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 08 юни 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация, На малкия екран; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Сам Игън не е толкова непознато име при фантастичните сериали, макар и да не може да се мери с най-големите в бранша. При все това е работил по заглавия като "Майстори на научната фантастика", "Джеремая", "Убежище", "До краен предел", а за кратко - "РеГенезис" и "Старгейт SG-1" - така че новият му сериал няма как да не предизвиква поне известен интерес. И воден именно от същия, реших и аз все пак да погледна за какво става дума в "Ловец на мисли". За да остана доста приятно изненадан.

Фантастика е малко силно определение за сериала, който наскоро завърши първия си сезон, въпреки че главният герой притежава екстрасензорни възприятия и те са в центъра на събитията. По-конкретно, иде реч за младия парамедик Тоби Логън - телепат, използващ способностите си, за да помага на хора дори отвъд рамките на ежедневните си задължения.

Нещата обаче съвсем не се оказват толкова прости, предвид че - по обясними причини - му се налага да пази дарбата си в тайна, лавирайки между неудобните ситуации с колкото е възможно убедителни аргументи за не особено обичайното си поведение. Да не говорим пък вече за полицията, с която неизбежно се замесва, най-вече в лицето на очарователната червенокоса детективка Чарли Маркс.

А на фона на всичко това, не само собственото му минало е забулено в мистерия, но остава и разбираемото желание да намери сродна душа. Или, накратко, Игън и компания са забъркали един не толкова непознат като съставки, но изпълнен с приятна лека драма, чаровни персонажи, немалко комични ситуации и достатъчно убедително крими коктейл, който съвсем спокойно да забавлява, без да ангажира прекалено много вниманието.

Основният актьорски състав е почти напълно непознат, с изключение на Колм Фиоре в полуподдържащата роля на ментора на Тоби, но пък за сметка на това прави доста добро впечатление. Всъщност, известни дребни забележки може би може да има към самия главен герой - или по-точно Крейг Олейник, в ролята - който в първите два или три епизода прави впечатление на леко вдървен, но в последствие нещата влизат в нормалния си коловоз. А и се компенсират напълно от комичните му партньор Осман "Оз" Бей (Енис Есмер) и влюбен в службата началник - Джордж Райдър (Арнолд Пинок), както и старата изгора доктор Фосет (Майлийн Робич) и споменатата вече Чарли (Лиза Маркос).

Това, което остава интересно, е дали постановката с парапсихичните герои ще се развие в някакъв по-голям план, като същото важи и за известния конспиративен привкус на финала. Всичко това, стига "Ловец на мисли" да успее да стигне до втори сезон - нещо, което обаче често не се случва на канадските поредици. Но дори и инак, би било известна загуба, просто защото сериалът е с една дума чаровен, и просто не заслужава да потъне набързо в телевизионните архиви.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3347 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.