Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Devil's Tomb (2009) (ревю) - Джейсън Конъри, Кийт Кьорнс, Екшън, Ужаси, Валери Круз, Куба Гудинг-Младши, Рей Уинстън, Рон Пърлман
Devil's Tomb (2009)

Автор: Ангел Генчев, събота, 30 май 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Дяволската гробница (2009)

Комбинацията от военен екшън и ужаси най-често не предполага кой знае колко дълбок сюжет, но пък от друга страна наличието на Куба Гудинг-Младши, Рон Пърлман, а и Рей Уинстън в актьорския състав никак не подхожда на дупката, която реално представлява "Дяволската гробница".

Всъщност, ако сте гледали произволен, плосък второразряден ужас с войничета - някой от онези, чиито имена не се помнят по-дълго от финалните надписи, при това само ако имате късмета да разполагате с добра памет, то можете да си представите идеално за какво става дума. В случая, поредният елитен отряд пехотинци - понякога се чудя дали цветът на армията бива специално обучаван да мре в такива количества - е натоварен с тайната естествено задача да измъкне да измъкне учения Уесли от секретния бункер, в който изучава античното зло, след като нещата леко се омазват.

До тук всъщност нищо лошо - въпреки казаното по-горе, олово плюс ужаси е съчетание, доказало развлекателната си стойност през годините, и всичко щеше да е наред, ако остатъкът от цялостното изпълнение не беше твърде, твърде посредствен. Това, че героите са плитки също не е толкова страшно, макар че една поне елементарна дълбочина би те накарала да им съчувстваш поне с една идея повече, докато капят като мухи. Неприятното е, че и режисьор и сценарист изглежда са стигнали до същия извод, което води до едно страховито количество напълно безсмислени диалози, които не постигат целта си, и цели сцени, които откровено си дразнят.

С две думи, действието става страховито скучно със скорост, нетипична дори за ужас от ниска класа. Но дори и в този момент човек би могъл да си затвори очите при положение, че поне ужасите и пуцалката бяха ефектни и надъхани. Уви, изконното зло в случая се свежда до някакви съвсем тривиални зомбита, и макар и гримирани добре, реално не могат да задоволят особено дори адреналиновия глад - който всъщност до голяма степен си остава причината човек въобще да се захване с някаква лента от този тип. С което всъщност се изчерпват, за съжаление, и ефектите.

В резюме, ако и вие случайно тръгнете да се подвеждате по участието на чернокожия носител на "Оскар" или Пърлман, който на теория е доста чаровен в ролята на дяволско изчадие - но на практика, не и в случая - за бога, недейте. Може би единственият чисто визуален свеж полъх е присъствието на хубавичките Валери Крус ( "Досиетата на Дрезден"), Стефани Джейкъбсън ( "Терминатор: Хрониките на Сара Конър") и Тарин Манинг, но и той е толкова слаб, че просто не си заслужава. И накрая остава единствено недоумението каква въобще причина може да накара подобни, достатъчно солидни актьори, да се наемат в такава посредственост, или ако идеята е звучала другояче - какво е отишло по дяволите в "Дяволската гробница" някъде в процеса на заснемане.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 3187 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.