Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Depeche Mode - Sounds of the Universe (2009) (ревю) - Поп, Синтетичен поп, Depeche Mode, Нови албуми
Depeche Mode - Sounds of the Universe (2009)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 05 май 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Depeche Mode - Sounds of the Universe
2009, EMI/Capitol/Virgin Records

Line-up:
- Dave Gahan - vocals
- Martin Gore - keyboards, guitars, vocals
- Andrew Fletcher - keyboards

Tracklist:
1. In Chains; 2. Hole to Feed; 3. Wrong; 4. Fragile Tension; 5. Little Soul; 6. In Sympathy; 7. Peace; 8. Come Back; 9. Spacewalker; 10. Perfect; 11. Miles Away; 12. Jezebel; 13. Corrupt

Чудя се, дали след като близо три десетилетия си творил ню уейв, той още е нов? Това, разбира се, до голяма степен е само игра на думи - по-важното е, че дванадесетият студиен албум на кралете на синтетичния поп Depeche Mode е факт - но от друга страна обаче, с какво ли наистина вече биха могли да ни изненадат.

Въпросът дали "Sounds of the Universe" е добър албум всъщност въобще не стои. Естествено, че е добър, дори повече от добър, най-малкото е дело на цяла институция в музиката с повече от гигантски опит зад гърба си. Дали е разпознаваем - до последната нота. Всеки, който е чул повече от пет парчета на Депеш не може да ги сбърка, и в това отношение няма да остане разочарован. Интересното обаче е, че на фона на това нещо малко му липсва - или липсва поне на мен. И това е енергия.

Разбираемо е, че не всяка тава може да бъде "Ultra", дори нещо повече - британците са записвали твърде разнообразни изпълнения през годините - но изключая, както излиза, единствено първото парче, "In Chains", и отчасти "Wrong", някак не мога да усетя онази вибрация, която предизвиква в цялото тяло музиката на депешарите. Не защото останалите единадесет са слаби, напротив - изключително са приятни - но някак си малко по-бледи от онова, което са доказвали нагледно, че могат да записват. Може би прекалено атмосферични, дори и да звучи малко странно, но в смисъла на това, че по-скоро могат да служат за фонова музика, отколкото да те предизвикат да ги слушаш.

Това разбира се не трябва да приемате твърде навътре, "Sounds of the Universe" по никакъв начин няма да излъже вероятно високите ви очаквания. Четири години след последния си студиен албум, Depeche Mode все така продължават да са на обичайното си ниво и да радват почитателите си с все толкова качествени изпълнения.

Или с други думи, ако все още не сте се сдобили с последната им тава, в очакване и подготовка за концерта им у нас, сега е добър момент да го направите.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 2394 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.