Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Heaven and Hell - The Devil You Know (2009) (ревю) - Метъл, Хеви метъл, Heaven and Hell, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Tony Iommi, Нови албуми
Heaven and Hell - The Devil You Know (2009)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 15 април 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Heaven and Hell - The Devil You Know
2009, Roadrunner

Line-up:
Ronnie James Dio - vocals
Tony Iommi - guitars
Geezer Butler - bass
Vinny Appice - drums

Tracklist:
1. Atom & Evil; 2. Fear; 3. Bible Black; 4. Double the Pain; 5. Rock & Roll Angel; 6. The Turn of the Screw; 7. Eating the Cannibals; 8. Follow the Tears; 9. Neverwhere; 10. Breaking into Heaven

По-малкото зло незадължително е малко, било то и добре познато. Или, с други думи, дългоочакваният албум на Heaven and Hell, както стана известна новата стара формация на Блек Сабат в състава си от годините с Дио, най-сетне е на пазара.

Че е познато - две мнения няма. "The Devil You Know" притежава точно онези черти, които можеха да се очакват от него - отчасти атмосферичността на "Heaven and Hell" и "The Mob Rules", отчасти тежестта и особения мрачен звук на "Dehumanizer", до който се и приближава най-много. А и самите участници са до такава степен привични за ухото след четири десетилетия на сцена, че щеше да е по-скоро озадачаващо и непонятно да звучат по друг начин.

От една страна са Тони Айоми и Гийзър Бътлър със специфичните си и странни рифове, онази смесица от бас и китара, виновна за разпознаваемия през годините сабатски стил. При това в акомпанимента на Вини Апис, с който, както обикновено, имат чудесен синхрон, и малкия човек с големия глас - а дори и да не е толкова мощен колкото преди десет или двадесет години, Дио определено още го може. От друга, има нещо по-характерно за соловата кариера на последния. Че повечето парчета са доста дълги е малко нетипично, но това, че някои са до известна степен монотонни, вече не е съвсем приятно и е може би най-големия, ако не и единствен забележим негатив. Особено досадното в случая е, че става дума най-вече първите две - "Atom & Evil" и "Fear" - поради което трябва да минат близо десет минути, преди да получиш онова, за което си се настроил. Може би просто аранжимента трябваше да е друг - за сметка на тях, "Bible Black" е перфектно пилотно парче.

Всъщност, споменатите две са сякаш и най-слабите в целия "The Devil You Know", макар че не се съмнявам, че след няколко слушания първоначалното усещане до голяма степен ще отшуми. Но дори и инак, подобно нещо се преодолява с лекота - това, че са най-слаби не означава, че са ултимативно слаби - и макар че не се случва толкова често, в резюме мога отговорно да заявя, че тавата оправдава както продължителното чакане, така и големите очаквания към нея. И въобще, за почитателите на Сабат, на Дио, на старата школа, на хевито като цяло, е албум, който си заслужава по всички параграфи.


Допадна ли ви този материал? (4) (2) 2949 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.