Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Ulcerate - Everything Is Fire (2009) (ревю) - Атмосферичен дет метъл, Ulcerate, Нови албуми
Ulcerate - Everything Is Fire (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 11 април 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Ulcerate - Everything Is Fire
Candlelight, 2009

Line-up:
- Paul Kelland - bass, vocals;
- Michael Hoggard - guitar
- Oliver Goater - guitar
- Jamie Saint Merat - percussion

Tracklist:
1. Drown Within; 2. We Are Nil; 3. Withered and Obsolete; 4. Caecus; 5. Tyranny; 6. The Earth at its Knees; 7. Soullessness Embraced; 8. Everything is Fire

Странна птица е атмосферичният дет метъл. Някои хора трудно го разпознават и бързат да прехвалят групата как по прекрасен начин са смесили стиловете, за да се получи великолепен краен продукт. Отиват дори и по-далеч - наричат го метълкор, или деткор, в зависимост дали чуят дета. Но ако тръгнем по тази логика всяка група би могла да бъде определена като някакъв кор. След това уточнение вече можем да кажем, че Ulcerate има много за какво да ги похвалим, „Everything Is Fire” е един наистина прекрасен албум, но все пак свирят атмосферичен дет метъл.

И без да изтъкваме това, което го няма, можем да преминем към положителните черти. Една от тях е, че новозеландската банда е сътворила един наистина музикантски албум. В който няма нито една нота, нито една секунда от музиката, която да дразни. Мелодичен, едновременно с това тъмен и жесток, но въпреки това завладяващ и покоряващ. И уникален. От наистина много време не бях чувал нещо, дори отдалеч наподобяващо „Everything Is Fire”, а дори когато съм, то е било доволно различно.

Може би единственото, което би могло да разочарова слушателя, е че ако човек слуша дет очаква да куфее, а музиката, която чуваме те подканва да седнеш, да си затвориш ушите и да си представиш всичко това, което искат да ти кажат момчетата от Ulcerate. Дължината на песните също изглежда въздлъжка – между пет и седем минути, но затова пък парчетата са изключително комплексни и просто няма как да звучат монотонно дори когато всъщност са такива в ритмиката и конструкцията си, предполагаща един напевен вокал отгоре. Всъщност наистина е странно, че подобно усещане отсъства, така че всъщност разнообразието тук е наистина похвално, имайки предвид колко трудно се постига.

В техническо отношение много малко банди биха могли да се похвалят с такава степен на перфекционизъм. При това тук говорим не само за отделните инструменти, а за цялостните композиции и дори последващата обработка на музиката. Все пак трябва да отбележим барабаните, чийто ритъм наистина е завладяващ и впечатляващ с разнообразието от стилове, които ни демонстрира Джейми Мерат. Но тръгвайки по този път няма как да не отбележим и китарите на Оливър Гоутър или вокалите на басиста на бандата Пол Келанд.

Все пак, в заключение трябва да се спомене, че „Everything Is Fire” е може би малко тежък за слушане. Изисква специфично настроение, може би и лунна светлина в късен час. Но в момента, в който това се случи, е незаменим. И наистина ще се настани в любимите албуми за всички времена на почти всеки любител на добре направената екстремна музика.

Заб. Ако искате да се запознаете с музиката преди да си закупите албума, бихте могли да си изтеглите безплатно две песни от официалния уебсайт на бандата.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 2476 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.