Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series: Blood Ties (ревю) - Питър Моън, Драма, Романтика, Сериали, Ужаси, Фентъзи, Джина Холдън, Дилън Нийл, Кайл Шмид, Кийт Дал
SciFi Series: Blood Ties

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, петък, 10 април 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация, На малкия екран; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Кръвни връзки", както е познат по нашите собствени ширини, е може би един от най-лековатите паранормални фантастични сериали, създавани през последните години. Донякъде наистина напомня на кръстоска между "Свръхестествено", "Досиетата на Дрезден" и - особено - "Ейнджъл", което идва като доказателство, че поредиците от този тип нямат навика да бъдат твърде разнообразни. Което обаче съвсем не означава, че не е приятен или забавен.

Съвсем накратко, Вики - плесната през устата, постепенно ослепяваща частна детективка, бивш полицай - се забърква със зомбита, демони и прочее противоестествена сволоч, ведно с новата си дружка - изтънчен, блед британец, вампир, комикс-художник, всъщност дори пряк наследник на съименника си Хенри VIII, откъдето вероятно идва и влиянието, което оказва върху нежния пол. Както и със стария си познайник Майк - инспектор в местната полиция и бивш неин партньор. В двата смисъла на думата.

Наистина, малко в стил по-подходящ за домакини, "Кръвни връзки" не е нито особено забележителен като фантастичен сериал, нито безкрайно завързана криминална поредица, но за сметка на това пък е повече от приятен като комбинация от двете в достатъчни дози. В продължение на два сезона, от края на 2006 до началото на миналата, 2008 година, споменатата компания почти не оставя паранормална каша, в която да не се набърка, а на фона на това дори започва да се развива известен сюжет. Макар че, за съжаление, преждевременното прекратяване на серията не му дава възможност да се дооформи.

Което е донякъде жалко, особено с причина "липса на достатъчен зрителски интерес" - нещо, което "Кръвни връзки" под черта не заслужава - макар че по подобен начин се разви и историята с в пъти по-оригиналния "Фарскейп" само някоя година по-рано. И, в този ред на мисли, хубавата полуновина е, че сериалът все пак е канадски, не е официално и окончателно потънал в прашните архиви, а и при канадските поредици никога не се знае кой и кога може да поеме изпуснатата щафета - особено при още някоя стачка на продуцентите.

Иначе, в главните роли се изявяват русокосата хубавелка Кристина Кокс, с изключително богат опит като второстепенен персонаж във всевъзможни телевизионни продукции, неотстъпващата и Джина Холдън, чиято филмография не е особено по-богата, а от страна на силния пол - симпатягите Дилън Нийл и Кайл Шмид. И, като цяло, за кастинга можем да кажем, че е най-вече радващ окото, което разбира се съвсем не означава някаква натрапчиво слаба игра. Ефектите и оформлението като цяло също са доволно добри, не оставят някакво чувство на неудовлетвореност, с други думи - на сериала всичко му е на място, без да претендира за някаква сериозност.

Или, в резюме, доста лаф, не по-малко екшън, дъвка за очите, "Кръвни връзки" всъщност е доста приятен повод за загуба - или запълване - на известно време, който реално няма с какво да ви разочарова, просто защото, докато не се прави на нищо невиждано, е издържан с добър вкус.


Допадна ли ви този материал? (14) (1) 6761 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (8) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.